HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika kampındaki Türk askerlerinin, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin 2014'teki talebi üzerine gittiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak açıklaması

El Cezire Türk'ün haberine göre, IŞİD'in Musul'a girerek Irak'ın kuzeyinde yayılmaya başladığını hatırlatan Erdoğan, "Haydar İbadi 2014'te Türkiye'yi ziyaretinde, bizden, askeri eğitim desteği istedi. Bunun üzerine Başika'da bir kamp kurduk. Bunu gayet iyi biliyorlar. Şimdi kendisine soruyorum. Biz bu kampı kurarken neredeydi? Bugüne kadar neden sessiz kaldı? Şimdi bölgedeki gelişmeler üzerine böyle bir adım atıyorsunuz" dedi.

İRAN VE IRAK'A 'MEZHEPÇİLİK' ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, röportajda İran ve Irak hükümetlerinin, Suriye ve Irak'ta mezhepçi politikalar yürüttüğünü belirtti ve bölgedeki Sünnilerin güvenlik sorununa vurgu yaptı.

"Bugün tam anlamıyla bir mezhepçilikle karşı karşıyayız. Kim yapıyor bu mezhepçiliği, kim bunlar? İran ve Irak" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki Sünnilere ne olacak? Orada Sünni Araplar, Sünni Türkmenler ve Sünni Kürtler var. Onların güvenliği ne olacak? Onların da kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor."

Erdoğan, "Uzun zamandan bu yana Kuzey Irak'taki yönetim birçok hakkını kaybetti. Haklarını geri almaları lâzım. Bölgede yaşayan çok sayıda Arap, sahip olduğu hakları kaybetti. Ne yazık ki, Irak'ta adil bir yönetim göremiyoruz. Bu yüzden insanlar endişeli" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler