HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu-Cuburi görüşmesi

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde, Irak'ta başta DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele olmak üzere, son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, DAEŞ'ten kaynaklanan terör tehdidi ile Irak'ın istikrar ve güvenliğine yönelen risklerle mücadelede sürdürülebilir sonuçlar alınabilmesi için Iraklıların birlik ve dayanışmasının taşıdığı hayati önemi vurguladı.

Etnik veya mezhebi fark gözetilmeksizin, Irak'ta istikrar ve güvenliğin inşasında tüm grupların kapsayıcı bir anlayışla kucaklanması yönündeki adımların hızlandırılması temennisinde bulunan Davutoğlu'nun, bu görüşlerimizi geçtiğimiz günlerde telefonla görüştüğü Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye de aktardığı kaydedildi.

Görüşmede Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin devam eden yardımlarına atıfla, Irak'ın toprak bütünlüğü ve birliğine desteğini güçlü biçimde sürdüreceğini yinelediği belirtildi.

Cuburi'nin ise Türkiye'nin Irak'a yönelik işbirliği ve yardımları için teşekkür ederek, bunların artarak devam etmesini dilediği öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler