HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan 'Pelikan Dosyası' açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakmasına neden olduğu iddia edilen Pelikan Bildirisi ile ilgili ilk kez açık sözler sarf etti. Pelikan bildirisi konusunda konuşan Davutoğlu, AK Parti'nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikastı virüsünün bulaştırıldığını iddia etti. Davutoğlu şunları söyledi: "Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide birçok isme karşı bu yapıldı. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur."

Davutoğlu'ndan 'Pelikan Dosyası' açıklaması

Konya'da yayın yapan Kanal 42 Televizyonuna konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Pelikan bildirisi konusunda konuşan Davutoğlu, AK Parti'nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını iddia etti.

Davutoğlu şunları söyledi: "Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide birçok isme karşı bu yapıldı. En son diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez'e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur."

'AHMET HOCA'YLA YAPAMADIK İŞTE'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 1 Mayıs'taki yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı bir misafirinin "Şu anda ne yaptıramıyorsun ki, AK Parti'ye genel başkan olmak istiyorsun?" sorusuna "Dışarıdan müdahale ile bir yere kadar oluyor. Ahmet Hoca'yla (Eski Başbakan Davutoğlu) yapamadık işte. Binali Bey'le Başbakan Yıldırım) sorun yaşanmıyorsa, belediyeden bu yana benim yanımda olduğu için" dediğini aktarmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler