HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Bütün ordunuz gelse kızımı o derse sokamaz!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, zorunlu Osmanlıca dersi için, ''Bütün ordunuz gelse kızımı o derse sokamaz!'' dedi.

Demirtaş: Bütün ordunuz gelse kızımı o derse sokamaz!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketine tepki gösterdi, çözüm süreciyle ilgili de, “Süreç başladığında talepler belliydi. Hükümet ne yaptı? Hiçbir şey. O yüzden süreç ilerlemiyor. Demokratik özerklik olmazsa olmazdan çok, tartışılması gereken bir mevzu... Sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan’ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı” dedi.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek’in sorularını cevaplayan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘HÜKÜMET MÜZAKERE YAPMAZSA SÜREÇ BİTER’

Demirtaş çözüm süreciyle ilgili şu ayrıntıları aktardı: “Diyalog kesilmişti şimdi diyalog yeniden başladı ama sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan’ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı. Hükümet müzakereyi bu çerçevede sürdürmeyi kabul ederse müzakereler başlayacak yoksa sürecin devam etme şansı kalmaz. Bu hafta içinde netleşir.

'ÖCALAN'IN AĞIRLIĞI DAHA FAZLA'

Kendisi bir görüşmede, “Ben İmralı’ya getirilmeden önce benim bu kadar ağırlığım yoktu. Ben İmralı’da daha fazla etkili ve güçlü bir lider oldum. Buradaki mücadelem, duruşum bunu sağladı. Beni İmralı’ya getirenler herhalde böyle bir sonuç beklemiyorlardı” demişti. Şu andaki ağırlığı eskisinden çok daha fazla. Giderek de artıyor.

'ZORUNLU OSMANLICA SAÇMA'

Osmanlıca’nın zorunlu hale getirilmesi saçmalık. Andımızı da yıllarca okuttunuz ama şimdi kaldırdınız. Zorla öğretmeye kalkışırsan, bütün ordun gelse benim kızımı zorla Osmanlıca dil dersine sokamaz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler