HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güneydoğu yanıtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, ABD'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güneydoğu yanıtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki soruşturmaları engellediğine yönelik yorumları hakkındaki bir soru üzerine, "Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir. Son olarak 2016 yılı Mart ayında BM Zorla ve İrade Dışı Kaybolmalar Çalışma Grubu, Nisan ayında Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Mayıs ayında ise Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye eş-raportörleri Güneydoğu Anadolu Bölgemizi de kapsayan temaslarda bulunmuşlardır.

Diğer yandan, insan hakları alanında temel BM sözleşmelerine taraf olan ülkemiz, sözleşme temelli olanlar ve özel prosedürler dahil tüm BM insan hakları mekanizmalarıyla kesintisiz yapıcı işbirliğini de sürdürmektedir” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 2001 yılından bu yana BM özel prosedürlerine açık davette bulunan 116 ülkeden biri olduğunu ve tematik raportörlerle yakın işbirliğini hatırlatan Bilgiç, "Bu çerçevede son dönemde alınan ziyaret taleplerinin tamamına olumlu yanıt verilmiş ve her biri için takvimlendirme yapılmıştır. Ayrıca, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin'e, Güneydoğu Anadolu Bölgesi de dahil olmak üzere ülkemizi ziyareti için 10 Mayıs 2016 tarihli açıklamayla yaptığımız davet bakidir. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin 12 Temmuz 2016 tarihindeki basın brifinginde, tüm bu gerçekleri bilmeden, Türkiye'

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler