HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: FETÖ'nün Benin'deki 3 okulu kapatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile görüşmesi sonrasında ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne ilişkin, "Orada şu anda kiradayız ama yerimiz merkezi bir yer. Fakat Sayın Başkan 'Size güzel, daha görüntülü, görünümü güzel bir yerde yer verelim, Büyükelçiliği orada inşa edin' dediler. Ben de bu tür şeyleri severim, hemen dedim bize verin ki inşaatını süratle başlatalım" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Talon'un Türkiye ziyareti ile beş anlaşmanın imzalandığını belirten Erdoğan, Türkiye ile Benin arasında çok farklı bir sürecin başlayacağını söyleyerek bugün yapılan görüşmelerin olumlu olduğunu kaydetti. Heyetler arası görüşmede Türkiye'nin Benin Büyükelçisi'ne şu andaki Büyükelçilik binasının nasıl olduğunu sorduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada şu anda kiradayız ama yerimiz merkezi bir yer. Fakat Sayın Başkan 'Size güzel, daha görüntülü, görünümü güzel bir yerde yer verelim, Büyükelçiliği orada inşa edin' dediler. Ben de bu tür şeyleri severim, hemen dedim bize verin ki inşaatını süratle başlatalım, inşaat bittikten sonra da Benin'i ziyarete geleyim dedim. Böyle bir adımı atmak suretiyle Benin'de kendi yerimizi inşa eder, ondan sonra da Benin'e yapacağımız ziyareti kendi Büyükelçiliğimize bu şekliyle yapmış oluruz. Büyükelçimiz de işin takipçisi olmak suretiyle nerede nasıl bir yer verilecekse mimarlarımızı da göndermek suretiyle, mimarlarımız yerinde gerekli incelemeyi çalışmayı yapar ve ona göre de proje çalışmasını başlatırız" diye konuştu.

-"BENİN SÖMÜRÜLEN ÜLKELERDEN BİR TANESİYDİ"-

Benin'den gelen 87 öğrencinin Türkiye'de eğitim aldığını açıklayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Talon'un FETÖ'nün Benin'de üç okulu olduğunu ve bu okulların kapatılacağını söylediğini vurguladı. En az gelişen 48 ülkenin 34'ünün Afrika'dan olmasının üzücü olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu acı tabloda esas sorumlular asırlar boyunca Afrika insanının kaynaklarını sömüren altınına, tüm madenlerine o sömürgeci ülkelerdir. Nitekim Benin de yine sömürülen ülkelerden bir tanesiydi. Şimdi bağımsızlığına kavuşmuş bir Benin olarak kendi ayakları üzerine kalkması bizim iftihar vesilemiz olacaktır. Şunu iddia aile söylüyorum Afrika kıtasının geleceği aydınlıktır, parlaktır. Bundan hiç endişem yok" değerlendirmesinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler