HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan Latin Amerika'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretinin tarihleri belli oldu. Erdoğan, 9-12 Şubat tarihleri arasında Kolombiya, Küba ve Meksika'yı ziyaret edecek.

Erdoğan Latin Amerika'ya gidiyor

ANKARA(ANKA) -Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Şubat tarihlerinde Kolombiya'yı, 10-11 Şubat'ta Küba'yı, 11-12 Şubat'ta ise Meksika'yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Amerika'yı Kolomb değil 1178'de Müslümanlar keşfetti" demesi uzun süre tartışılmıştı. Erdoğan, aynı konuşmasında, Kristof Kolomb'un hatıralarında Küba kıyılarındaki bir dağın tepesinde cami varlığından bahsettiğini belirterek, "Ben şimdi Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz, o dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki böyle bir şeye müsaade etsinler" demişti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın bugün Erdoğan'ın Küba'yı ziyaret edeceğini açıklamıştı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba ziyareti sırasında cami temeli atacağına ilişkin iddiaları anımsatması üzerine Kalın, "Küba ziyaretimizde böyle bir cami temel atma gibi bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey programımızda yok" yanıtını vermişti.

Kalın aynı basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika'ya yapacağı ziyaretlerine mart ayında Brezilya, Arjantin ve Şili ile devam edeceğini belirtti. Kalın, Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda, İran, Suudi Arabistan, AB üyesi ülkeler, Brüksel, Kazakistan ve Özbekistan'a da resmi ziyaretler gerçekleştireceğini anımsatmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler