HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Sisi'nin masasına oturmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Ban'ın verdiği yemeğe Sisi'yle aynı masaya verildiği için katılmadığı ortaya çıktı.

Erdoğan, Sisi'nin masasına oturmadı

Erdoğan, "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştıramam" diyerek tepkisini ortaya koydu.

ABD'nin New York kentinde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'yle aynı masada oturmayı reddetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri darbeyle Müslüman Kardeşler iktidarına son veren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle aynı masada olacağını öğrenince, BM Genel Sekteri Ban Ki-mun'un verdiği öğle yemeğine katılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahibi Ban Ki-mun ve ABD Başkanı Barack Obama'nın da oturacağı ana masaya davetliydi.

Ancak o masanın davetlileri arasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi de vardı.

Erdoğan ve Sisi'nin arasına Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacop Zuma oturtulmuştu.

Cumhurbaşkanı bu durumu öğrenince, "Ben darbecilerle aynı masaya oturarak onları meşrulaştırmam" diyerek yemeği protesto etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Sisi'nin BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya kızdığı belirtiliyor.

Sisi BM'deki konuşmasında, "Mısır halkı son yllarda iki kez tarih yazdı. İlk olarak rüşvet ve despotluğa baş kaldırdı. Ardınadan halk, dini kullanarak kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyan bir tirana da boyun eğmedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek sonrasında BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada da, Mısır'daki askeri darbeyi ağır dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Demokrasi değil darbeyle gelenleri savunacaksak o zaman BM niye var merak ediyorum" ifadesini kullanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler