HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın “AYM kararına saygı duymuyorum” sözleri Meclis'i karıştırdı

Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" sözleri Meclis Genel Kurulu'nu karıştırdı.

Bütçe görüşmeleri sürerken CHP'li vekiller kürsüde yaptıkları konuşmalarda Erdoğan'ın sözlerini sert dille eleştirdi.

AK Partili vekillerde bu eleştirilere tepki verirken Genel Kurul sıralarında oturan CHP ve AK Partili vekillerin sözlü atışmaları arbedeye dönüştü.

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini eleştirerek, "Yeni bir darbenin, 28 Şubat'ta devreye girdiğini açık bir şekilde ilan etti. Alın size darbe işte. Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorsan, mahkemeye çağrı yapıyorsa, bunun adı Ak 28 Şubat darbesidir" dedi.

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz söz alarak, kendilerinin darbelere karşı dik durduklarını belirterek, "Millet iradesini öne çıkmamış, milletimizin rızasının ihtilafına hiçbir şekilde içinde bulunmayacağını deklare etmiş, Sarıkız, Ayışığı, 27 Nisan e-muhtırasını da dahil olmak üzere bizzat 28 Şubat'ı yaşamış olarak bu ithamları topyekun reddediyoruz. Bakıver tehditlerle kazanılan belediyelerin imkanlarıyla kazılan çukurlara, yollara bombalar döşeyenlere, ayrım yapmadan, asker-sivil ayırt etmeden öldürmek suretiyle teröristlere yönelik operasyonları da bir darbe olarak beyan etmenizi özellikle kınıyorum. Bunların hepsi birer akıl tutulmasıdır" şeklinde konuştu.

İnceöz, Anayasa Mahkemesi'nin yerel mahkeme kararını beklemeden karar verdiğini ifade ederek, darbe zihniyet ile mücadele edeceklerini söyledi.

Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, "Eğer Sulh Ceza Mahkemesi o karara direnmiş olsaydı, Anayasa Mahkemesi verdiği karar boşa çıkacaktı. Bunun adı açık bir darbedir, yargıya bu şekilde etki açık bir darbe zihniyetidir" diye konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler