HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçek: FETÖ'cüler hapishanelerde isyan çıkaracak

Melih Gökçek, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hakan Çelik'in hazırladığı Hafta Sonu programına konuk olarak merak edilen soruları yanıtladı. Gökçek 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşların bireysel silahlanmaya gittiğini ifade ederek, 'Bunu tasvip etmiyorum ancak olası bir darbe girişiminde silahlı olan herkes sokağa dökülür' dedi. Bülent Arınç ile ilgili soruya da yanıt veren Gökçek, barışmadıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’nün 800 askerle birlikte yeni bir darbe girişimi yapacağı iddialarını değerlendiren Gökçek, ‘Kişisel kanaatime göre Türkiye’de darbe tarihe karışmıştır’ dedi. Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

“FETÖ kendi kitlesini ayakta tamıyor.. Dikkat ederseniz sürekli tarihler vererek o tarihlerde bir şeyler olacağını söylüyor. Şimdi yeni bir propaganda başlattılar. İşte Mart ayıyla Nisan ayını bekleyin Türkiye’de acayip bir darbe olacak diyorlar. Bu lafı kendi tabanı vasıtasıyla yaymaya çalışıyor. Herhangi bir darbe olamaz neden olamaz? Birincisi şu; şu anda askeriyenin içerisinde 15 Temmuz darbesine karşı çıkan en az 100 bin civarında 200 bin civarında genç var. Yani herhangi bir kıtada herhangi bir subay ‘darbeye gidiyoruz dese’ önce bu asker bunlara karşı çıkar. Direkt olarak Halisdemir’in yaptığı gibi çeker alnının ortasından vurur.”

“İkincisi şu, Türkiye’de inanılmaz silahlanma oldu. Bu bir realite. Ben bunu kesinlikle tasvip etmediğimi söylüyorum. Özellikle bu silahlanmanın meşru hale gelmesi için tıpkı Amerika’da olduğu gibi herkesin ruhsat alması gerektiğini düşünüyorum. Bunlara geçmişte bir suçu yoksa silahın resmi olarak verilmesi herşeyin kontol altına alınması için iyi olur. Ama çoluk çocuk pompalı tüfek aldı. İnsanların silahları ruhsatlı olmalı.”

‘Bireysel silahlanmayı tasvip etmiyorum’

Gökçek olası bir darbe girişiminde vatandaşların ülkeleri ve kendilerini korumaları adına silah kullanılmasının yararlı olduğunu düşünüp, düşünmediği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Şu anlamda söylüyorum. Geçen sefer vatandaş sokağa çıktığında ellerinde bir tabanca bile yoktu. Vücutlarıyla tankların önünde durup 242 şehit verdiler darbeyi durdurdular. Şimdi böyle birşey olduğu zaman geçmiş dönemde darbeye karşı çıkan insanların bir de tecrübesi var, endişe ederek silahlanması var. Tekrar ediyorum bunu tasvip etmiyorum. Ancak bu silahlı olan herkes sokağa dökülür. Bu daha kanlı birşey. Darbe yapmaya kalkan kişiler silah kullanırsa vatandaş da silah kullanır.”

'FETÖ'cüler hapishanelerde isyan çıkaracak'

Melik Gökçek, cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin, hapishanelerde isyan çıkaracağını ifade ederek şunları söyledi:

"FETÖ'cüler hapishanelerde büyük bir hazırlık içinde. Adli suçlulları da yanlarına alıp hapishanelerde isyan çıkartacaklar. Aileleri de bu isyana katacaklar. Bu kargaşada hapishanelerden kaçmayı düşünüyorlar.

Merak Akşener'in FETÖ'cülerle ilişkisi var. Söylemlerine bakın. Mitinglerini FETÖ'cüler organize ediyor. Beni dava etti takipsizlik aldım. CHP' de de ilişkili olan vekiller var. Bunu televizyonlarda söyledim. Beni dava edemediler. Ben kitap yazdım bu konuda yakında piyasada olacak. Beni mahkemeye versinler. Bu kitabın içindeki herşey belgeli."

"İÇİMİZDEKİ PARALELCİLER TASFİYE EDİLDİ"

Ben özellikle AK Parti içerisinde var denilerek, bizim aramızda tereddüt getirmeye çalıştıklarına inanıyorum. Ben bizim içimizdeki paralelcilerin ciddi anlamda tasfiye edildiğine inanıyorum. Bylockçu veya FETÖ'cü olsa idi, anayasa oylamasını FETÖ istemiyor, anayasa'nın oradan çıkmaması için, örneğin 15-20 milletvekiline hükmetse, bugün anayasa oylaması olmazdı.

"MERAL AKŞENER BANA DAVA AÇTI"

Meral Akşener ve avanesinin FETÖ’cülerle irtibatının olduğunu bilmeyen yok. Akşener “Beni ilişkilendiriyorlar yanlış” dedi geçti. Yapmış oldukları mitinglerin hangileri FETÖ’cüler tarafından organize edilmedi? Akşener bana dava açtı. Takipsizlik aldım tabi.

"MAHKEMEYE VERİN DEDİM, VERMEDİLER"

CHP’de şu anda FETÖ ile münasebetleri olan ve 17-25 Aralık’tan sonra Türkiye’de FETÖ’cülerle olayları yakın götüren mebus kitlesi var. Ben bir TV programına çıktım. CHP ve FETÖ ilişkilerini anlattım, beni mahkemeye verin dedim. Vermediler.

'SEN FETÖ'YE METHİYELER DÜZDÜN' DİYORLAR...

Diyorlar ki Melih Gökçek, sen daha önce FETÖ’te methiye düzen birisin. Doğru söylüyor. Neye benziyor bu biliyor musunuz? Sizin bir arkadaş grubunuz var, iyi insanlar olduğuna inanıyorsunuz, beraber yolda yürüyorsunuz. Fakat bir süre sonra bilgiler elde edinmeye başlıyorsunuz. Diyorsunuz ki ulan diyorsunuz bunların başındaki adam seri katil. Ve millete anlatmaya başlıyorsunuz. 17-25 Aralık’tan sonra ilişkimi kestim. Yanlışlıklar yaptıklarını söyledim. Demek ki bazı insanlara güvenmeyecekmişsiniz.

“FETÖ, SON 12 YILDA FELAKET KUVVETLENDİ”

Son 10-12 sene içerisinde felaket içerisinde kuvvetlendi. Son üç seneyi çıkaralım, ondan önceki 12 yıl felaket şekilde. Atladılar, hepsi atladılar. Şimdi sınavlar yapılıyor, adamlar hedeflerini tespit etmiş. Sınav heyeti soruları alabiliyorlar, aldıktan sonra veriyorlar. Öğrenciler de kalkıyor o sınavları eksiksiz olarak yapıyor.

REFERANDUM TAHMİNİ

Ben Ankara’yı Türkiye için ölçü kabul ederim. Çünkü tüm seçimlerde AK Parti’nin oyları, Ankara’nın oyları ne çıkarsa ya bir rakam aşağı ya yukarı çıkar. Ben anketimi yaptırdım Ankara’da.

"ŞEREFİMİ TEMİN EDEREK SÖYLÜYORUM"

Şerefimi temin ederek söylüyorum, Ankara’da kararsızlar dağıldıktan sonra yüzde 55. Yüzde 44 küsür de “hayır” var. Demek ki Türkiye ortalaması bu olur. Propaganda dönemi yeni çıktı. Ortada da aşağı yukarı çok büyük rakamlar değil. Gerek hayırcılarda, gerek evetçilerde, konuyu tam anlamamış olsalar dahi partilere yakınlıklarından dolayı, sayın cumhurbaşkanımızı, sayın binali beyi, sayın devlet beyi sevenler oy verecek. Türkiye genelinde 57-58 arasında çıkacağını düşünüyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler