HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakan Fidan MİT'e dönüyor iddiası

Eski MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekmesinin ardından bu soru gündeme oturdu. Hakan Fidan, MİT'in başına geri mi dönüyor?

Hakan Fidan MİT'e dönüyor iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan gezisinde Hakan Fidan ile bir görüşme yapmıştı. Erdoğan orada çok açık şekilde Hakan Fidan'a MİT'te daha çok ihtiyaç olduğunu söylemişti.

O görüşmeden sonra Hakan Fidan'ın görüşü değişti ve MİT'te kendisine daha çok ihtiyaç olduğu görüşü ağırlık kazandı. Muhtemelen Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığı'na atanacak. Bu atamanın Resmi Gazete'de bugün ya da yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağına dair bilgiler var.

TEMAYÜLDE 1. ÇIKMIŞTI
Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı'na yeniden atanması bekleniyor. Kulislerde ayrıca, Fidan'ın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanabileceği de konuşuluyor ancak bu ihtimalin daha zayıf olduğu belirtiliyor. Fidan, Ak Parti'de 18 milletvekilliği için 260 aday adayının yarıştığı Ankara 1. Bölge'de temayül yoklamasından birinci çıkmıştı.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre Hakan Fidan'ın MİT müsteşarlığı görevine geri dönmesi bekleniyor. Bu konuda bir yasal engel olmadığı belirtiliyor. Fidan'ın ayrılığı sonrası MİT müsteşarlığına asaleten atama yapılmamıştı.

Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanmıştı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapacağı açıklamada konuya ilişkin detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

İSTİŞARE EDİLDİ
Hakan Fidan'ın başvurusunu çekme kararının Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile istişare edildiği de belirtiliyor. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Başbakan Davutoğlu da kararı uygun buldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler