HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP: Türkiye bir can pazarı haline geldi

HDP, Manisa'da asma yaprağı toplamaya giden 15 mevsimlik işçinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklama yaptı

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada daha geçen yıl Isparta'da 18 mevsimlik tarım işçisinin 26 kişilik minibüse 44 kişi bindirilerek, elma toplamak üzere çıktıkları yolda hayattan kopartıldığı anımsatıldı. Türkiye'nin her yerinde mevsimlik tarım işçilerinin insani olmayan koşullarda çalıştırıldığı belirtilen açıklamada, "Ne sigortaları, ne güvenceleri, ne de barınma ve sağlık hakları bulunuyor. Patronlar daha çok kar etsin diye, kölelik koşulları görmezden geliniyor" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK BİR CAN PAZARI HALİNE GELMİŞTİR"

Açıklamada işçilerin ölümüne ilişkin verilen bazı rakamlar da dikkat çekti:

"Bu ilk değil ve ne yazık ki son da olmayacak. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin açıkladığı rakamlara göre, 2015 yılının ilk beş ayında, işverenlerin bitmek bilmez kar hırsı en az 646 işçinin ölümüne neden oldu. Haziran ayında ise en az 150 emekçi hayatını kaybetti.

Çalışırken ölmenin 'işin fıtratı' diyerek egemenler tarafından normalleştirildiği bu ülkede, işçi sağlığı ve iş güvenliğinde bıçak kemiği çoktan geçmiştir. Artık Türkiye'de çalışmak bir can pazarı haline gelmiştir. İş cinayetlerinin sonlandığı bir çalışma düzeni, ancak güvenceli çalışma ile mümkündür."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler