HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Zozani: Ben pek çok kişiden daha sağlam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım

HDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, MHP'lilerin kendilerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

ANKARA (ANKA) - Zozani, "Bu devlet MHP'nin CHP'nin olduğu kadar bizim de devletimizidir. Barış ve demokrasi süreci, bir fırsattır. Bir fırsatı Türkiye'nin önüne koyuyor. Biz Türkiye'nin büyümesini isterken, kimse bizi farklı göstermeye çalışmasın. Ben bu ülkede hamaset yapan pek çok kişiden daha çok ve daha sağlam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı 2015 Mali Yılı Bütçe bütçesi görüşülüyor.

Bütçe üzerine konuşan milletvekilleri iç güvenliğe yönelik eleştirilerini dile getirdi. HDP'li Adil Zozani polisin vatandaşa yönelik tavrını eleştirerek, Güneydoğu'da yapılan bir eylem sırasında bir polis memurunun bir kadına yönelik sözlerini dinletti. Vali'nin de polislerin halka küfretmesine izin verdiğini dile getiren Zozani, muhalefet partilerinin de olaylar karşısında duyarsız kaldığını söyledi. Zozani, "28 Mart Diyarbakır olaylarında Meclis'te bu konu ile ilgili hiçbir şey görüşülmemiş. Meclis'te o tarihte CHP, 'TRT'de niye fazla türkü dinletilmiyor' tartışması başlatmış. Eğer muhalefet bunu yaparsa..." diye konuştu.

Kobani eylemlerinin araştırılması için Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ettiklerini belirten Adil Zoza'ni, ancak bu taleplerinin iktidarın oylarıyla reddedildiğini söyledi. Adil Zozani, "Hükümetin Kobani olaylarındaki failleri bulması namus borcudur. Kibir eninde sonunda insanı ele verir. Bu devlet MHP'nin CHP'nin olduğu kadar bizim de devletimizidir. Barış ve demokrasi süresi bir fırsatı Türkiye'nin önüne koyuyor. Biz Türkiye'nin büyümesini isterken, kimse bizi farklı göstermeye çalışmasın. Ben bu ülkede hamaset yapan pek çok kişiden daha çok ve daha sağlam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" şeklinde konuştu.

-MECLİS'TE TERÖRİST YOKTUR-

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, HDP'li Zozani'nin eylemler sırasında polisin halka küfür ettiğine yönelik sözlerini anımsatarak, "Her ne suretle olursa olsun. Kamu görevlisinin halka küfretmesini onaylamıyoruz" dedi.

HDP'li Kaplan da, MHP'li Günal'ın, "Kürdistan lafını kullanan herkes teröristtir" sözlerinin Meclis tutanaklarından çıkarılmasını istedi. Kaplan, "Ülkelerin cumhurbaşkanları başbakanları Kürt. Bu ülkede pek çok kez başbakan ve bakanlar 'Kürdistan' ifadesini kullanmıştır. Meclis çatısı altında terörist yoktur" diye konuştu.

HDP'li Kaplan, "Muhalefet partilerinin görevi Hükümete muhalefet etmek eleştirmek. Hükümete biz muhalefet ediyoruz, muhalefet partileri de bize muhalefet ediyor" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler