HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç yeniden aday olmadı!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç yeniden adaylık için başvurmadı. Kamer Genç’in sağlık gerekçesi nedeniyle başvurmadığı belirtildi.

Kamer Genç yeniden aday olmadı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de CHP’yi temsil edecek isimler değişti. Birinci sıra adayı emekli öğretmen Mehmet Ali Çelik, ikinci sıra adayı ise CHP liderinin danışmanları arasında yer alan Gürsel Erol oldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ise yeniden adaylık için başvurmamıştı. Kamer Genç’in sağlık gerekçesi nedeniyle başvurmadığı belirtildi.

Kamer Genç'in aday gösterilmemesi ise sosyal medyayı salladı. Uzun yıllar vekillik yapan Genç için 'bir dönem sona eriyor' yorumları yapıldı.

HALUK KOÇ: SİYASETTE KÜSMEK YOK

Milletvekili adayları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç ise Kamer Genç ile ilgili açıklama yaptı.

SORU: Tekrar listede olmayacak milletvekillerinize bir veda düşünüyor musunuz? Kararı Kılıçdaroğlu mu iletecek, onlar da bizimle mi öğrenecek? Kamer Genç aday mı? Parti için demokrasiyi vurguladınız, acaba önseçime katılmayan milletvekillerinin yer almaması noktasında Kemal Bey'in bir uyarısı oldu mu?

Sevgili Genç'e geçmiş olsun diyorum, ciddi bir rahatsızlık geçiriyor. Umarım sağlıklı olarak döner. Diğer konulara gelince, sonuçta kararı yüzde 85 oranında örgüt verdi yani CHP PM'nin kararı ancak 28 kontenjan ve 6 ilde yapılan merkez yoklamasıyla ilgili. Siyasette küsmek, siyaset uzun zahmetli bir yol ama küsmenin olacağına inanmıyorum. Küsmek insani bir duygudur ama burukluk demek daha uygun, daha kolay ifade eder. Herkesin burukluk hissetmesi doğaldır ama öyle dönemler yaşanmıştır ki bu küskünlükler parti içi muhalefet oluşturmaktan ziyade buruklukla ifade edilebilir. Zaman zaman nöbet değişimi de olacaktır, ben çoğu zaman örgütte çalışıp önseçimle milletvekili adaylığına girenler olmuştur.

Kamer Genç kimdir?

1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğdu. fakir bir Alevî ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapmaktaydı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. Bir yandanda babasının yanında çalışıyordu. Bu dönemde kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi. 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu. 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür. Halen milletvekilliği devam etmektedir.

1966'da Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönerek, ilkokuldan beri tanıdığı ve Tunceli Lisesi'nde beraber okuduğu Sevim Genç'i ailesinden istetti; Sevim Genç'in babası durumu olumsuz karşıladı. Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.

En Çok Aranan Haberler