HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’ndan piyanist Fazıl Say’a destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’da dini konularda yazdığı yazılar nedeniyle 1.5 yıl hapsi istenen piyanist Fazıl Say’a, 10 ay hapis cezası verilmesini çok sert bir dille eleştirdi.

ANKARA (İHA) - Kılıçdaroğlu, “Eğer siz onları hapislere atacaksanız, yargıyı bu yönde yüreklendirecekseniz, olmayan bağımsız yargıyı sanatçıları da hapse atmak için kullanacaksınız, kurusa bakmayın o ülkede demokrasi her zaman tehlikede demektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye içinde bulunduğu koşullar nedeniyle vatandaşların kafalarında soru işaretleri oluşturuyorsa bu işaretleri gidermenin adresinin CHP olduğunu söyledi. Yönetimden şikayet edenlerin, haksızlıktan şikayet edenlerin vatandaşların geçmişte hangi partiye oy verirse versin “söz konusu vatansa gerisi tefarruattır” dediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkesi için bedel ödemeyi göze alan bütün vatandaşları altı okun, CHP’nin şemsiyesi altına beklediklerini ifade etti.

Bir ülkeyi saygın kılan unsurların başında o ülkenin sanatçılarının geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin birikimidir sanatçılar. İnsanoğlunun var olduğu tarihten bu yana sanatçılar bütün ülkelerin kültür tarihlerinde önemli kilometre taşları olarak isimlerini yazdırmışlardır. Ne olursa olsun, hangi çağda olursa olsun sanata ve sanatçıya değer veren ülkeler dünya tarihinde önemli bir çıtayı atlamışlardır. Sanatçıyı cezalandıranlar ise aslında kendilerini tarihin önünde yargılamışlardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada sanatçıyı hapsetmenin, sanatını yapmasını yasaklamanın, ona kısıtlamalar getirmenin, onu hapishanelere atmak gibi bir kültürü Türkiye’ye yaşatmak isteyenlerin şunları çok iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek, “CHP olduğu sürece görüşü ne olursa olsun, sanatı ne olursa olsun onlara sahip çıkacağız ve onlarla beraber aydınlık Türkiye’yi çizeceğiz” dedi.

Sanatçılarını yargılayanların aslında tarihin önünde kendilerini yargıladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hapse giren sanatçıların isimlerinin tarihin şeref defterinde var olduğunu söyledi. Sanatçıları hapse atan yargıçların hiçbirisinin adını hiçbir toplumun bilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlıkçı çalışan demokrasilerde sanatçılar el üstünde tutulurlar. Onların eleştirilerini siyasetçiler dikkatle okurlar. Eğer siz onları hapislere atacaksanız, yargıyı bu yönde yüreklendirecekseniz, olmayan bağımsız yargıyı sanatçıları da hapse atmak için kullanacaksınız, kurusa bakmayın o ülkede demokrasi her zaman tehlikede demektir. Sağlıkçı çalışan bir demokrasimiz şu aşamada yok. Demokrasimiz tehlikede. Herkesin bunu bilmesini isterim. Sanatçılar hapse atıldığı zaman değil, 2B için kendi arazisine sahip çıkan köylü kadınlara da sahip çıkacağız. Sultanbeyli’de mücadele eden o insanlara da sahip çıkacağız. Çünkü haksızlık karşısında durmayacağız ve mücadele edeceğiz. Bizim temel üçgenimiz budur. CHP mazlumdan yanadır, adaletten yanıdır, garipten yanadır. Güçlüden yana değildir. Eğer sanatçınızı mahkum ederseniz sadece kendinizi değil kendi ülkenizi de dünyada rezil ilan edersiniz. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Sanatıyla, sanatçılarıyla uluslararası arenada ses getiren bir ülke hapis cezalarını hak etmiyor. Onu yargılayan yargıç aslında kendisini yargılamıştır. Tarih onu yargılayacaktır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler