HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Komisyonu'nda bir madde 17 saatte geçiyor

Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda başlayan 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerinde rekora koşuluyor.

ANKARA (ANKA) - 17 saatte bir maddenin kabul edildiği komisyonda, böyle devam ederse 26 maddelik teklifin görüşmeleri 442 saatte tamamlanacak.

Zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 çıkartan ve kesintisiz eğitime son veren 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmeleri Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda devam ediyor.

Muhalefet partilerinin eleştirilerine neden olan teklif 23 Şubat günü komisyonda görüşülmeye başlandı. İlk gün teklifin tümü üzerindeki görüşmeler 8 saat 16 dakika sürdü. Tartışmaların ardından teklif üzerinde çalışılmak üzere alt komisyon kuruldu.

28-29 Şubat tarihlerinde toplanan alt komisyon çok sayıda sivil toplum kuruluşunu dinlediği çalışmasını 16 saat 30 dakikada tamamladı.

-GÜNDE 1 MADDE GEÇİYOR-

Alt komisyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu alt komisyon raporu üzerinden teklifi 5 Mart'ta görüşmeye başladı. 5 Mart'taki komisyon çalışması 17 saat, 6 Mart'taki komisyon çalışması 10 saat 30 dakika, 7 Mart'taki komisyon çalışması 12 saat 30 dakika ve 8 Mart'taki komisyon çalışması 12 saat olmak üzere toplam 52 saat sürdü. Bu durumda teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelerin yapıldığı komisyon toplantısında 17 saatte bir madde geçti.

Teklifin komisyona geldiği günden bu yana alt komisyon çalışmaları dahil toplam çalışma süresi ise 76 saat 46 dakika oldu. Hafta sonu da çalışması beklenen komisyon bugün 4'üncü madde üzerinde görüşmelerine devam edecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler