HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te taciz kavgası!

Meclis bahçesinde kadın gazetecilere dönük sözleriyle tartışmaya neden olan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, daha sonra Genel Kurul’da kavganın fitilini ateşledi.

Meclis'te taciz kavgası!

Gündüz Meclis bahçesinde başlayan gerilim akşam Genel Kurul’a taşındı. Muhalefet partilerinden kadın milletvekilleri Genel Kurul’da Aslan’ı kınarken, diğer AK Partililerin kadına tacize sessiz kalmamasını istediler. Başkanlık Divanı kürsüsüne gelerek toplu halde söz isteyen kadın milletvekillerine ise Başkanvekili Sadık Yakut “Böyle bir usulümüz yok” diyerek söz vermedi.
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Çok çirkin, ağıza alınmayacak sözler sarfetmiştir. Bu milletvekilini kınıyoruz ve AKP Grup Başkanvekillerinden de açıklama bekliyoruz” dedi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den tepki göstermesini isterken, konuşması sırasında salonu terk eden Şahin’i eleştirdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yanına gitmesinin ardından Zeyid Aslan söz aldı. Meclis bahçesinde insani bir halinin görüntülenip yayınlanmasına diğer milletvekillerinin tepki göstermemesini eleştiren Aslan, “Belki örnek uygun olmamış olabilir, ama bunu kadın erkek diye ayırmak yanlış. Kadınlıkla alakası olmayan sözlerdir” dedi.
Aslan, “Bugün kadın gazeteci için açıklama yapan arkadaşlar polislerin anasına küfreden arkadaşları için bir cümle etmediler” deyince CHP sıralarından tepkiler yükseldi.
Sonra söz alan AK Partinin yeni grup başkanvekili Mihrimah Belma Satır da, “Kadın gazetecilere yönelik kullanılan söz ve cümlelerin kabul edilemez olduğunu ifade etmek isterim.
Aslan’ın ifadelerini, şahsım adına ve AK Partili kadın milletvekilleri adına reddettiğimi belirtmek istiyorum” dedi. Muhalefet milletvekilleri Satır’ı kutlamaya gelince Aslan sinirli el hareketleri yaparak Genel Kurul’u terk etti.
Bu sırada AK Partililer, “Polise küfreden Levent Gök nerede? Ona ne yaptınız? Terbiyesiz adamlar” diye bağırınca bazı CHP’liler de ayağa kalktı.
AK Parti ve CHP’liler birbirinin üzerine yürürken, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ile Oktay Saral’ı arkadaşları güçlükle tuttu. CHP’lilerin tutmaya çalıştığı CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de masa ve sıraların üzerinden AK Partililerin üzerine atlamaya çalıştı.
Oturuma ara verilmesine karşın uzun süre devam eden arbedede karşılıklı küfürleşmeler ve hakaretler oldu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler