HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP İl Başkanı'ndan TÜRGEV iddiası

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, mülkiyeti Milli Emlak'a, kullanımı Pamukkale Üniversitesi'ne ait olan Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu alanın TÜRGEV'e verileceğini söyledi

MHP İl Başkanı'ndan TÜRGEV iddiası

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli'nin en gözde ve arsa bedeli en yüksek değerde olan Çamlaraltı Mahallesi'ndeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun 21 bin 211 metrekare arazisi bulunduğunu belirterek, bu alanın TÜRGEV'e devredileceğini ileri sürdü. Yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındığını söyleyen Öztürk, TÜRGEV Yönetim Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ile Esra Albayrak'ın da bulunduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

"Adı geçen vakıf, ülkenin her tarafında resmi kurum, belediye ve üniversitelerin kullanımında olan arazileri, iktidar gücüyle, etik olmayan şekilde topluyor. 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ile gündeme gelen TÜRGEV şimdi de Denizlimize mi el attı? Okul, rektörlük seçimlerinden sonra Rektör ataması esnasında pazarlık unsuru mu oldu? Bu sorulara yetkililer cevap vermelidir."

'BAĞIŞ VE ARAZİ TAHSİSİ İÇİN YARIŞILIYOR'

2012 Yılından sonra isim ve yönetim kadrosu değişen vakfa bağış yapmak için işadamlarının, arazi tahsisinde bulunmak için de rektör, vali ve iktidar belediyelerinin adeta birbirleriyle yarıştığını öne süren MHP İl Başkanı Yasin Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce Çanakkale, Sakarya, Konya, Malatya, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da benzer konularda kamuoyuna gündem olan vakıf, şimdi de Milli Emlak'a ait görünen kullanım hakkı Pamukkale Üniversitesi'ne tahsisli okula mı el attı? Okul, acaba geçtiğimiz 5 Şubat'ta yapılan rektörlük seçimlerinden sonra rektör ataması esnasında pazarlık unsuru mu oldu? Protokol görüşmeleri seçimler ve Vakfın geçmişindeki tescilli durumundan dolayı mı gizli yürütülmektedir? Protokol yapılıp devir işlemleri sadece Milli Emlak Müdürlüğünün çalışması ve bakanlık onayına mı kaldı? Rektörlük atama sürecinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun yer aldığı kampüsün TÜRGEV'e devrine karar verildiği ve bu devrin hazırlıklarının hızla yapıldığı yönündeki iddialara Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'nün nasıl bir yanıt vereceğini merakla bekliyoruz. Bu iddialara yetkililer ivedilikle, seçimden önce cevap vermelidir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler