HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP, Tuğrul Türkeş'in ihracına karar verdi

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in partiden ihracına karar verdi.

MHP, Tuğrul Türkeş'in ihracına karar verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Türkeş, MHP tarafından 26 Ağustos'ta tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Parti yetkilileri, tebligatın yapılmasının ardından geçen 1 haftalık yasal süre içinde Türkeş'in savunmasını yazılı ya da sözlü olarak yapmadığını belirtti. Bunun üzerine bugün toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun Türkeş'in kesin ihracına karar verdiği kaydedildi.

İşte Tuğrul Türkeş'in siyasi kariyeri

Tuğrul Türkeş, dün "beni atamazlar" demişti

Türkeş ihraç edildi, HDP mecliste 3.parti oldu

"BENİ KİMSE PARTİMDEN ATAMAZ" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Türkeş, dün düzenlediği basın toplantısında "Ben MHP mensubuyum ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki atılmam gerekiyorsa buna ülkücü camia karar vermelidir" ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Tuğrul Türkeş'in "Ben partimi iktidar yaptım" sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş'e yakıştıramadığını söylemişti. Bahçeli, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" ifadelerini kullanmıştı. (AA)

Türkeş'in ihracı oybirliğiyle alındı

-"GİZLİ OY AÇIK TASNİF..."-

MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası 05.09.2015 tarihinde(bugün) münderecatı müzakere edilmiş, yapılan müzakereler sonucunda GİZLİ OYLAMA-AÇIK TASNİF usulü ile oylama ve sayım yapılarak;

MHP Ankara /Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78/4 - (c), (d), (e), (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'KESİN ÇIKARMA' cezası ile cezalandırılmasına, OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir." (ANKA)

Tuğrul Türkeş'in ihracı sosyal medyanın da gündemiydi. Türkeş için yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

- Tuğrul Türkeş HDP nin olduğu bir hükumette Milliyetçileri temsil etti.D.Bahçeli ise T.Türkeş'i ihraç ederek HDP yi 3-parti yaptı.fark bu

- Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi. Devletin bekasını düşündü diye hem de !

- Tuğrul Türkeş MHP'den ban yemiş. Böylece Bahçeli'nin bendeki kredisi de dolmuş oldu.

- Apoyu idam edemeyen Bahçeli Tuğrul Türkeş'i MHP'den ihraç ederek hdp'yi 3-parti yaptı.

- Tuğrul Türkeş: Bana laf edenler 2 sarhoşla 3-4 çakal derken haklıymış.. Sonradan Ülcücüler.. Tuğrul Türkeş Mhp'den ihrac edilmiş..

- Tuğrul Türkes; Bana laf etmeye yeltenenler 2 serhoş 3-5 çakaldan ibarettir. Beni partimden kimse atamaz diyor. MHP ise bugün ihraç ediyor...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler