HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'den CHP'li Yılmaz'a sert yanıt : Kahramanlığı kendinden menkul eski diplomat

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a Türkiye'deki milliyetçilikle ilgili sözlerinden dolayı sert tepki gösterdi. Adan, yaptığı açıklamada Yılmaz'ın, "Türkiye'de artık milliyetçilik laf milliyetçiliğine dönüştü." sözleriyle ilgili, "Kahramanlığı kendinden menkul eski diplomat Öztürk Yılmaz, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin Kandil çıkışını haddi olmayan cümlelerle eleştirmeye yeltenmektedir." dedi.

MHP'den CHP'li Yılmaz'a sert yanıt : Kahramanlığı kendinden menkul eski diplomat

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Sayın Devlet Bahçeli'nin dün de, bugün de bulunduğu yer, söylediği söz aynıdır. Milletin selameti, devletin bekası için çaba göstermektedir" dedi.

Adan, yaptığı yazılı açıklama ile "Türkiye'de artık milliyetçilik laf milliyetçiliğine dönüştü" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a yanıt verdi.

"Kahramanlığı kendinden menkul eski diplomat Öztürk Yılmaz, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin Kandil çıkışını haddi olmayan cümlelerle eleştirmeye yeltenmektedir" diyen Adan, şunları kaydetti:

"Bu tenkit görünümlü abes laflar, aslında Kandil'e yönelik bir canlı kalkanlık refleksinin sözlü yansımasıdır. Sayın Genel Başkanımızın; Kandil laflarını boş milliyetçilik olarak itham eden Öztürk Yılmaz, 'Türkiye'de milliyetçilik laf milliyetçiliğine dönüştü. Eylem milliyetçiliği yok' demiştir. Eylem milliyetçiliğinden kastı eğer Eren Bülbüllerin katilleriyle el ele yürüyüş gerçekleştirip, bir de bu vaziyeti seçmenlerinin gözünden kaçırmak için 'adalet' ismini takınmaksa, biz bu eylemlerin de, milliyetçiliğin de içinde olmayız. Biz, her kim ihanet ile el ele ise onlara tavır koyan ve bu duruşu da her daim muhafaza eden bir siyasal hareketiz."

Yılmaz'ın, Bahçeli'ye yönelik "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi referandum yapıyor. Ne düşünüyor mesela?" sözlerine de tepki gösteren Adan, şöyle dedi:

"Irak Türkmenlerinin hukukunun muhafazası noktasında da, MHP her zaman yıkılmaz bir kale gibi dik durmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi, Irak Türkmenlerinin haklarından, onların uğradığı katliamlardan bahsederken, bu partiye gönül verenler Kerkük için mitingler, eylemler düzenlerken, Öztürk Yılmaz'ın içinde bulunduğu siyasi hareket, MHP'yi faşistlikle suçlamaktaydı. Aradan geçen 35-40 sene onları, Barzani ailesinin bir 'devrim savaşı' vermediği noktasında ikna etmiştir. Fakat bu sefer de PKK ve onun politik kolu olan HDP hakkında kafaları karışmıştır. Umulur ki sol entelijansiyanın kafasının bir kez daha netleşmesi, zihinlerinin bir kez daha temizlenmesi için bir 35-40 yıla daha ihtiyaç yoktur. Sayın Devlet Bahçeli'nin dün de, bugün de bulunduğu yer, söylediği söz aynıdır. Milletin selameti, devletin bekası için çaba göstermektedir."

ANKA


En Çok Aranan Haberler