HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’li Adan: Vatan toprağını koruyamadılar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonu eleştirdi.

MHP’li Adan: Vatan toprağını koruyamadılar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonu eleştirerek, "'Dünya lideriyim diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür. Türkiye AKP’den büyüktür" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin Edirne il kongresiine katıldı. Partililer tarafından karşılanan Celal Adan, Ak Parti hükümetini eleştirirken, dün gece düzenlenen Süleyman Şah Türbesi'nin nakli operasyonuna da değinerek hükümetin, vatan toprağını korumadığını öne sürdü. Osmanlı'nın aynı coğrafyayı 400 yıl adaletli bir şekilde yönettiğini kaydeden Celal Adan, şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin en alçak idaresiyle karşı karşıyayız. Dört bakanı hırsızlıktan dolayı suçüstü yakalanmış bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Eğer bir ülkede bir yerde adalet yoksa, orada insan haysiyeti yoktur. İnsan şerefi yoktur. Orada kardeşlik, aile yoktur. Hırsızı yakalayan polisin sanık olduğu, hakimin savcının sürüldüğü, hırsızın elini kolunu sallayarak gezdiği Türkiye, bizim Türkiyemiz değildir. Şimdi sabah Başbakan'ı dinledim. Ne dediği belli değil, hangi bilgiyi verdiği belli değil. Süleyman Şah Türbesi, Edirne gibi vatanımız. Ağrı gibi, Elazığ gibi vatanımız. Öksürdüğümüzde sesi duyulan Süleyman Şah Türbesi'nin nasıl boşaltıldığı anlatılıyor. 400 yıl yönettiğimiz bu coğrafyada boynumuzun ne kadar eğik olduğunu ortaya koydular. Suriye, İran, Irak, Afganistan, Yunanistan, Bulgaristan bizim Erzurum gibi bildiğimiz yerler. Buralarını 400 yıl onurlu bir şekilde adaletli bir şekilde yönettik. Suriye’de uçağımız düşürülürken boyun büken iktidar, 'Mavi Marmara' gemisinde 9 vatandaşımıza kurşun sıkılırken, çaresiz kalan bir iktidar. 'Dünya lideriyim' diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür. Türkiye AKP’den büyüktür."

MHP İKTİDAR OLURSA, BAKANLAR PARALARI GERİ VERECEK

Celal Adan, 7 Haziran'da yapılacak seçimde Türkiye’nin her tarafından Türk bayrağının altında yaşamanın onuru ve şerefinin ne kadar yüce olduğunun ortaya çıkacağını söyledi. Adan, şöyle dedi:

"7 Haziran’da üç hilalli bayrak Başbakanlık'ta dalgalandığı gün biliniz ki Türkiye’de bölücü milletvekilleri 'Biz Türküz, bizi kandırdılar' diyecekler. Bu memleketin parasını çalmış, suçüstü yakalanmış bakanlar, onların işbirlikçileri, uzantıları saraya kadar dayanan vurgunun, talanın öncüleri paraları alıp Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edecekler. Türkiye’nin her tarafından Türk bayrağının altında yaşamanın onuru ve şerefinin ne kadar yüce olduğu ortaya çıkacak."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler