HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçim hükümetinde bakanlık teklifine kim ‘evet’ kim ‘hayır’ dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife MHP'den Tuğrul Türkeş olumlu yanıt verdi.

Seçim hükümetinde bakanlık teklifine kim ‘evet’ kim ‘hayır’ dedi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP'li Tanrıkulu ve CHP'li İlhan Kesici ile Gülsün Bilgehan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi.

MHP'Lİ TÜRKEŞ 'BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI'NI KABUL ETTİ

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan gelen teklifi yazıyla kabul ettiğini iletti. Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, bu görüşmede teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya bu şekilde cevap verdiği için kendisine teşekkür etti.

Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de yine teşekkürlerini iletti. Kendisiyle de nasıl bir görevledirme yapılacağına ilişkin görüşme gerçekleştirmeleri bekleniyor.

Gülsün Bilgehan: Önerilen görevi kabul etmediğimi saygılarımla bildiririm

Davutoğlu'ndan teklif alan CHP'li Gülsün Bilgehan yaptığı kısa açıklamada, "CHP'nin ilkeleri doğrultusunda, mevcut siyasi şartlarda, önerilen görevi kabul etmediğimi, saygılarımla bildiririm" dedi.

CHP’li Kesici: Teklifi kabul etmeyeceğim

İlhan Kesici, Washington'da olduğunu belirtirken, konudan haberdar edilir edilmez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Amerika'dan aradığını ve konuştuğunu söyledi.

Parti açıklamaları istikametinde hareket edeceğini ifade eden kesici, "Ben teklifi kabul etmeyeceğim" dedi.

MERAL AKŞENER REDDETTİ

MHP'den Tuğrul Türkeş, Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener'e teklif gitmişti. Tanrıkulu, Türkeş, Meral Akşener de teklifi reddetti. Meral Akşener "Bakanlık teklifini kabul etmeyeceğini" açıkladı:

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ Deniz Baykal

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın bakanlık teklifini kabul etmediğine ilişkin kapsamlı bir mektup yazacağı öğrenildi.

Baykal'ın yakın çevresinden alınan bilgiye göre Baykal, bakanlık teklifine kapsamlı bir mektupla yanıt verecek. Edinilen bilgiye göre Baykal, yakın çevresine parti politikasına uygun yanıt vereceğini ve teklifi kabul etmeyeceğine yönelik kapsamlı bir kaleme alacağını söyledi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ Erdoğan Toprak

Bakanlık teklifi alan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Parti programı dışına çıkmayacağım" dedi.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Erdoğan Toprak, yazılı olarak bugün yanıt vereceğini söyledi. Nasıl bir yanıt vereceğine ilişkin de Toprak, "Mektubu göreyim. Değerlendireceğim. Parti programı dışına çıkmayacağım. Bu da kibarca reddetmek demektir" dedi.

MHP'Lİ TANRIKULU: KABUL ETMEDİĞİMİ İLETTİM

MHP Genel Başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu Davutoğlu'nun bakanlık teklifinin ardından partideki görevinden istifa etti.

Tanrıkulu istifasının ardından şu açıklamayı yaptı;

"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamışlardı, HDP ise hükümete katılacaklarını bildirmişti.

Bakanlık teklifi alan HDP'li 3 isimden ilk açıklamalar

Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin bütünlüğü ve kardeşliği

Müslüm Doğan: Hükümete ortak olmuyoruz, bu anayasal gereklilik. Kanı durdurabilecek acil sorunları çözebilecek bir ihtiyaç var. Bu nokta da partimiz kararını vermiş olacak. Partimizin yaptığı açıklama güncelliğini korumaktadır. Parti değerlendirmesinden sonra karar vereceğim.

Levent Tüzel: Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler