HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seyhan Soylu ve Merve Kavakçı dinlenecek

Meclis'te bu hafta 13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarı Genel Kurul'da ele alınacak. Tasarının Kurban Bayramı'ndan önce yasalaşması planlanıyor.

ANKARA (ANKA)- Meclis'te bu hafta erken yerel seçim anayasa değişikliğinin referandum tartışmaları arasında geçecek, 13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarı da Genel Kurul'da ele alınacak. Tasarının Kurban Bayramı'ndan önce yasalaşması planlanıyor.

-İŞÇİNİN GÖZÜ MECLİS'TE-

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı komisyondaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul'da ele alınacak. 13 ili büyükşehir yapan tasarının Kurban Bayramı'na kadar yasalaşması için hafta sonu da Genel Kurul'un çalışması planlanıyor.

-13 İL BÜYÜKŞEHİR OLUYOR-

13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarıyla, büyükşehire dönüşmeyen 52 ilde, nüfusu 2 binin altında olan 559 belde belediyesinin tüzel kişilikleri sona erecek. Böylece bin 582 belde belediyesinin tüzel kişiliği sona erecek. Varolan büyükşehirlerin sınırlarının il mülki sınırları olması nedeniyle mahalleye dönüştürülen 6 bin 430 köy ve 9 bin 612 orman köyü olmak üzere

16 bin 82 köyün tüzel kişiliği sona erecek.

Tasarının kanunlaşması durumda 29 büyükşehir, 500 büyükşehir ilçesi, 52 il belediyesi ve bunlarda 416 ilçe ve 395 belde belediyesi olacak.

-DARBE KOMİSYONU'NUN BU HAFTAKİ MARATONU-

Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu, 15 Ekim Pazartesi günü Hüseyin Gülerce, Alaattin Kaya, Gülay Göktürk, Avni Özgürel, Ahmet Hakan Coşkun, Seyhan Soylu'yu, 12 Eylül Alt Komisyonu da İlter Türkmen'i dinleyecek.

16 Ekim Salı günü 28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu'nun dinleyeceği isimler arasında Ufuk Söylemez, Hasan Kılavuz, Ahmet Ertürk, Bülent Orakoğlu, Özgün Ökmen; 12 Eylül Alt Komisyonu'nun ise Aslan Değirmenci ve Bilsay Kuruç yer alıyor.

28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu 17 Ekim Çarşamba günü Yaşar Yazıcıoğlu, Ömer Kayır, Fatih Altaylı, Adil Serdar Saçan, Mustafa Akın'ı; 12 Eylül Alt Komisyonu ise Süleyman Çelebi, Şerafettin Elçi, Halit Narin'i dinleyecek.

-KOMİSYON MERVE KAVAKÇI'YI DİNLEYECEK-

18 Ekim Perşembe günü 28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu'na gelecek isimler; Mustafa Erdoğan, Uğur Alacakaptan, Servet Armağan, Doğu Ergil, Uğur Dündar.

19 Ekim Cuma günü 28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu Hasan Hüseyin Ceylan, Merve Kavakçı'yı dinleyecek. 12 Eylül Alt Komisyonu'nun 19 Ekim Cuma günü İstanbul'da dinleyeceği isimler ise Refet Küçüktiryaki, Raci Tetik.

-DIŞİŞLERİ KOMİSYONU-

17 Ekim Çarşamba günü toplanacak olan Dışişleri Komisyonu'nun gündeminde 7 adet uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları yer alıyor.

-SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU-

Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun 17 Ekim Çarşamba günü yapacağı toplantıda Türk Diş Hekimleri Birliğinin (TDP) diş hekimlerine yönelik şiddet ve alınması gereken önlemler hakkındaki sunumu ile Türk Eczacıları Birliğinin (TEP) eczacılara yönelik şiddet ve alınması gereken önlemler hakkındaki sunumu bulunuyor.

Komisyonun Perşembe günü yapacağı toplantıda ise Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasının (SAĞLIK SEN) sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve alınması gereken önlemler hakkındaki sunumu yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler