HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder'den tartışılacak sözler

BDP adına söz alarak sınırötesi tezkeresi hakkında konuşan Sırrı Süreyya Önder, Meclis'i karıştırdı.

Sırrı Süreyya Önder'den tartışılacak sözler

Önder'in konuşmasına oturuma başkanlık eden Meral Akşener, mikrofonu kapatarak müdahale etti.

AHMAKLIĞIN EN BÜYÜK KANITI

Meclis Genel Kurulu'na hitap ettiği konuşmasına Einstein'ın bir sözüyle başlayan Sırrı Süreyya Önder, 'Einstein'ın bir sözüyle başlamak istiyorum. Ahmaklığın en büyük kanıtı aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir. Tezkere de bunu açıkça ortaya koymaktadır. ' diye konuştu.

EMPERYALİST GÜÇLERİN CİRİT ATTIĞI BİR ÜLKEYE DÖNDÜK

Bundan önce yapılan sınır ötesi kara harekatlarıyla ilgili istatistikleri aktaran 'Aslında hiçbir şey değişmedi sadece hükümetler değişti. Bu ülke emperyalist güçlerin cirit attığı pervasız bir ülkeye döndük. Artan tek şey onların savaş ve silah rantıdır' diyerek "Askerliğin zorunlu olduğu yerde şehitlikten bahsedilemez" dedi.

TÜRKE KÜRT DÜŞMANLIĞI POMPALANDI

Açıklamalarının son kısımlarında muhalefet milletvekillerine seslenen Önder, 'Türkler hacir altındadır. Ben de bir Türküm. Türk'e Kürde düşmanlık etmenin dışında hiçbir alan bırakılmamıştır. Türk'e düşen tek şey sabah akşam pompalanan şey sen Kürtlere kardeş olacaksın. Dünyanın hiçbir yerinde halklar düşman olamaz. Bu kan emiciler güvercin kasaplarının her daim ateşini diri tuttukları kazandır bu.

ÇOCUKLARINIZ SORARSA NE DİYECEKSİNİZ

Acaba ana muhalefet bu süreci ne kadar izledi. Artan asker ve sivil ölümleri başarı mı başarısızlık mı? Sosyal demokrat bir vekile akşam evladı anne baba siz bu gün Meclis'te ne yaptınız diye sorduğunda kardeş bir halka savaş kararı çıkardım evladım 'Aferin baba' bunu söyleme utancına hiçbir sosyal demokrat vekil dahil olmamalıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler