HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Sinan Oğan'ın MHP'den ihracı kesinleşti

Sinan Oğan'ın MHP'den ihraç edilmesine ilişkin itirazı reddedildi. İtirazın reddedilmesiyle Sinan Oğan'ın MHP'den ihracı kesinleşti. Davanın sonucuna yönelik açıklama MHP avukatı Yücel Bulut tarafından yapılırken, Bulut açıklamasında "Disiplin cezasının iptali davası kesin olarak reddedilmiş ve MHP lehine sonuçlanmıştı" dedi. Hatırlanacağı üzere yeni parti iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, MHP'li muhaliflerin yeni kuracağı partiye dahil olmayacağını da açıklamıştı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Sinan Oğan ile birlikte Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın ihracına karar vermişti.

AÇIKLAMAYI MHP AVUKATI YAPTI

Davanın sonucuna ilişkin açıklamayı MHP avukatı Yücel Bulut yaptı. Bulut açıklamasında "MHP Disiplin Kurulu'nun Sinan Oğan'ın MHP üyeliğinden kesin olarak ihracına ilişkin kararına karşı, Sinan Oğan tarafından Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılmış bulunan disiplin cezasının iptali davası kesin olarak reddedilmiş ve MHP lehine sonuçlanmıştır" dedi.

OĞAN'DAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanlığına aday olduktan sonra partiden ihraç edilen ve mahkeme süreci devam ederken konuşan Sinan Oğan, kurulacak yeni partide yer almayacağını söylemişti.

Oğan, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, MHP'de bir "kurultay hesaplaşması" yapılmadan yeni parti fikrinin çok başarılı olmayacağını savunmuş ve Ekim ayına çekileceğini tahmin ettiği parti kurultayının beklenmesi gerektiğini belirtmişti.

Oğan, "MHP'de kurultayın 18 Mart 2018'den daha erken bir tarihe alınacağını, muhtemelen Ekim 2017 gibi MHP'nin olağan kurultayının erkene alınmış bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Şunun şurasında 4-5 aylık bir süreç var. Öncelikle MHP kurultayında bir hesaplaşmanın olması gerektiğini, ondan sonra bu neticeye göre oturulup bütün taraflarla istişare yapıldıktan sonra bir yeni parti veya yeni oluşum fikrinin konuşulması gerektiği kanaatindeyiz. Yoksa biz parti kuruyoruz, gelen gelsin anlayışıyla kurulacak yeni bir partinin de yeni oluşumun da hiçbir başarı şansı olmadığı kanaatindeyiz" diye konuşmuştu. (Cumhuriyet-Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler