HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toprak: AKP bu topluma cinnet getirmiştir

Yazılı bir açıklama yapan Toprak, ülkede yaşanan aile içi şiddete dikkat çekti.

ANKARA (ANKA)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Bugün çocuklar babalarını, kocalar eşlerini, kardeşler birbirlerini öldürüyor. AKP bu topluma cinnet getirmiştir. Bütün bu cinayetler, bütün bu şiddet AKP'nin ekonomik verilerinin ne denli gerçek dışı olduğunun en acı göstergesidir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Toprak, "AKP'nin topluma uyguladığı ekonomik, siyasi, ideolojik ve ataerkil baskı ülkemizde çok ciddi bir şiddet sarmalının ortaya çıkmasına neden olmuştur. AKP ve onun medyası yaşananları bireysel suç ve bireysel şiddet gibi göstermeye çalışıyor. Ama gerçek öyle değil. Yoksul, işsiz, aç, sendikasız, güvencesiz, sigortasız, geleceksiz kitleler yaratan AKP yaşanan şiddetin asli sorumlusudur" dedi.

"Bugün çocuklar babalarını, kocalar eşlerini, kardeşler birbirlerini öldürüyor" diyen Toprak, "AKP bu topluma cinnet getirmiştir. Bütün bu cinayetler, bütün bu şiddet AKP'nin ekonomik verilerinin ne denli gerçek dışı olduğunun en acı göstergesidir" ifadesini kullandı.

Bu ülkede herkesin her gün farklı bir şiddete maruz kaldığını ya da tanıklık ettiğini iddia eden Toprak, şöyle dedi:

"Hastanelerde, üniversitelerde, fabrikalarda, karakollarda, okullarda, evlerde kısacası her yerde büyük bir şiddet yaşanıyor. Ama en vahimi artık toplu katiamlara dönüşen aile içi şiddet sorunudur. Başbakan 5 çocuk yapın derken diğer yandan uyguladığı politikalarla ülkede sağlıklı aile bırakmadı. Bir toplumda aile bireyleri birbirlerini acımasızca öldürüyorsa o toplumda istikrardan söz etmek gerçekleri gizlemektir. Toplumu ekonomik, sosyal, siyasal, etnik, mezhepsel, sınıfsal ve cinsel olarak baskılarsanız, bastırdığınız şey tıpkı Freud'un psikopatoloji kuramında çözümlediği gibi çok daha şiddetli bir biçimde geri döner. AKP'nin uyguladığı baskı bu topluma kör ve karanlık bir şiddet olarak geri dönmüştür."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler