HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tülay Babuşçu'nun "Kahpe İsmet İnönü" paylaşımı Meclis'i karıştırdı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun Twitter'dan bir kullanıcının "Bizans dostu kahpe İsmet İnönü" başlıklı tweetini paylaşması ardından çıkan tartışmada gerginlik yaşandı.

Tülay Babuşçu'nun "Kahpe İsmet İnönü" paylaşımı Meclis'i karıştırdı

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yürüttüğü oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sayın Başkan, Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Sayın Tülay Babuşçu biraz önce bir tweet paylaştı. Bu tweet Başkan RTE kullanıcısıyla yayınlanmış, başlığı da şöyle: 'Bizans dostu, kahpe İsmet İnönü!' Bir milletvekilinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yle ilgili böyle bir tweeti paylaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.

Ardından bazı milletvekillerinin başkanlık divanının bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etmesi üzerine müdahale eden Yakut, "Kimseye talimat vermeye kalkışmayın, biz gereğini yapacağız. Lütfen, lütfen ama" diyerek uyardı. Ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ise şunları söyledi:

"Öncelikle böyle bir bilgi bizim tarafımıza ulaşmış değil. Dolayısıyla suç şahsidir, bunun üzerinden tabii ki AK Parti Grubuna dönük bir suçlamada bulunamaz hiç kimse. Bu, öncelikle eğer burada ifade edildiği gibi ifadeler kullanılmışsa tweette ve gerçek kişi olarak bu ifadeler kullanılmışsa biz Ak Parti olarak böyle bir ifadeyi asla tasvip etmeyiz. Ama sayın grup başkan vekilinin kullandığı ifade de Meclisin mehabetine yakışan bir ifade değil. Konuyu anlamadan, konu araştırılmadan, bu konuyla ilgili direkt olarak bu şekilde bir ifadede bulunmak öncelikle burada yargısız infaz olur. Biz de bu konuda gerekli araştırmaları yapacağız, tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından İsmet İnönü'ye ilişkin ağzıma alamayacağım bu ifadeyi eğer gerçek bir kişi olarak kullanmışsa bu bizim asla tasvip edebileceğimiz bir şey değildir."

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Babuşçu ise şahsına ait Twitter hesabından yönlendirilen tweetin yanlışlıkla içeriğine bakılmaksızın retweet edildiğini belirterek, özür diledi. Ancak bu ardada CHP tarafından bazı milletvekilleri konuşmaya tepki gösterdi. Gerginliğin artması üzerine Yakut, oturuma bir süre ara verdi. Verilen aranın ardından sakinleşen Genel Kurul'da HDP Grup önerisinin görüşülmesine geçildi. Önergenin görüşmesi sırasında CHP'li milletvekilleri yoklama istedi. Yapılan yoklamada karar yeter sayısı bulunmayınca oturuma tekrar ara verildi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler