HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova Belediyesinde devir teslim töreni

CHP'den Yalova Belediye Başkanlığına seçilen Vefa Salman, düzenlenen törenle görevi devraldı.

Yalova - Yalova Belediyesinde gerçekleştirilen devir teslim töreni öncesinde Vefa Salman, çok sayıda partili tarafından karşılandı. İki koyunun kurban olarak kesilmesinin ardından Salman, zabıta mangasını selamladı. Daha sonra partililerle makama çıkan Salman'a, bir önceki dönemde de görev yapan CHP'li Yalova Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, çiçek takdim etti.

Salman, burada yaptığı konuşmada, "Değerli gazeteci arkadaşlarım, şanslısınız tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Bu koltuğu almak daha önce hiçbir yerde bu kadar zor olmamıştı. Bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum. Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Allah beni ve tüm arkadaşlarımı utandırmasın" diye konuştu.

İlk talimatını basın huzurunda veren Salman, şunları kaydetti:

"Benim belediye meclis üyesi görevi yaptığım 2004-2009 döneminden sonra, özellikle o dönem içerisinde benim de içinde olduğum ciddi anlamda çalışma yaptığım belediyenin borç konusu var. Bu çok konuşuldu. Spekülasyona açık bir konu. Yalova'da 2009 yılında bu çok kullanıldı. Şimdi ilk talimatı sizin huzurunuzda vermek istiyorum. En çok önemsediğim konu bu çünkü. Ben Yalova'daki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na yazı yazdıracağım. Yalova Belediyesi'nin borcunu, alacağını gelip onların çıkarmasını istiyorum ki tekrar bu Yalova'da, kamuoyunda siyaseten spekülasyon yapılmasın. Ben bunu çıkıp da basına açıklamayacağım. O kurum yani Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tespitlerini yaptıktan sonra onlar açıklayacak, basın huzurunda."

Öte yandan eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, devir teslim törenine katılmadı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler