HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alzheimer tipi bunamada yeni tedavi yaklaşımları

En sık rastlanılan demans çeşididir. En çok görüldüğü dönem 50-60 yaş arasıdır.

Alzheimer  tipi bunamada yeni tedavi yaklaşımları

Hastalığın başlangıcını belirlemek güçtür. Sinsi başlar ve yavaş yavaş ilerler. Hafıza kaybı yeni öğretilen metaryaller için daha belirlidir.

Tabloya genellikle bir depresyon hali hakimdir. Semptomlar giderek ilerler. Yardımcı laboratuar yöntemiyle herhangi bir bulguya rastlanmaz. Belirtilere idrar kaçırma, kişisel temizliğe dikkatsizlik gibi belirtiler eklenir. Hastalık ilerler.

ALZHEİMERI ANLAMAMIZA YARAYAN BAŞLICA BELİRTİLER

1- İlk dikkati çeken belirti unutkanlıklar:Hasta yakın geçmişi unutur.Eskiyi en ince ayrıntıya kadar hatırlar.Bu yüzden hasta yakınları hasta için ‘hiçbir şeyi yok,eskileri benden bile daha iyi hatırlıyor’ düşüncesiyle yanılgıya düşerler•

2- Öfke ve sinirlilik: Öfke, yoğun duygusal bir tepki,sinirlenmek ise biraz daha ılımlı bir tepkidir

3- Lakayitlik veya depresyon:Bu tür hastalarda motivasyon eksikliği,oturup boş boş bakma ve dünyadan kopma duygusu vardır. görülür.

4- Peşinden ayrılmama veya talepte bulunma: Bu durum sıklıkta terk edilme korkusu nedeni ile ortaya çıkar. •

5- Takıntı, şüphe ve paranoya:Takıntıda ne kadar mantık yürütüp,ikna edilmeye çalışılsa da hastada değiştirilemeyen ve düzeltilemeyen yanlış inançlar vardır.

6- Uykusuzluk: Uyku bozukluğu sıkça görülür.

7- Uygunsuz cinsel davranış: Cinsel ihtiyaç ,bir ilişkinin yaşamının doğal parçasıdır.Cinsel istek,demanslı hastada da devam edebilir.Hastanın kendini engelleme duygusu zayıfladığı için ilk zamanlarda, cinsel ağırlıklı konuşma,karşı cinse müstehcen imaların yanı sıra hastalığın ilerleyen dönemlerinde toplum içinde soyunma,cinsel organını elleme gibi belirtiler görülebilir

TEDAVİDEKİ GELİŞMELER.....

Alzheimer hastalığında beyinde nasıl bir hasar oluştuğu bilinmekte fakat hasarın nasıl oluştuğu bilinmemektedir.Dolayısıyla günümüzde nedene yönelik bir tedavi malesef yoktur .Kullanılan ilaçlar hastalığın ilerlemesini durdurmadığı gibi tedavi de etmemektedir.

Son yıllarda yapılan çalışmalar vücudumuzda her türlü hastalıkla mücadele için hazır bekleyen hücreler ve sistemlerin varlığını ortaya koymuştur. Bu sistemler çökünce hastalıklar oluşmaya başlar.

Geliştirilen son ilaçlar kişinin bu sistemlerini aktive ederek veya bu maddelerin eksiğini yerine koyarak hastalıkları yenmeye çalışır.Alzheimer tedavisinde bu tür bir çok ilaçlar geliştirilmiş ve yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de bazı merkezlerde uygulanmaya başlanmıştır.Günümüzün ilaçları ile bu tür ilaçlar akıllıca verildiğinde yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.

http://www.doktorlarmerkezi.com/

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler