HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ameliyatlı Ameliyatsız meme estetikleri

Meme estetiği kadınları en mutlu eden operasyonların başında geliyor.

Ameliyatlı Ameliyatsız meme estetikleri

Her kadın güzel göğüslere sahip olmak ister. Ancak birçoğu iz kalmasından ya da doğal görünmemesinden endişelendiği için endişe duyar. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ameliyatlı ameliyatsız meme estetiği operasyonlarını anlatıyor.

Ameliyatsız meme estetikleri

“Ameliyatsız meme estetiği operasyonları sonuçlarının hemen görünür olması, iyileşme sürecine ihtiyaç olmaması, izsiz ve ağrısız teknikler olması gibi avantajları sayesinde bazı kadınlar için cazip seçenekler sunmaktadır. Bu teknikler ile genellikle meme büyütme estetikleri yapılabilmektedir. Dolgu enjeksiyonu tekniği ile gerçekleştirilen bu operasyonlar özellikle yeterli vakti olmayan kadınlar tarafından çok daha fazla tercih edilmektedir. Ameliyatsız göğüs estetiği operasyonlarında kullanılan dolgu malzemeleri ise hyalüronik asit, kişinin kendi bedeninden elde edilen yağ gibi malzemeler kullanılır. Kullanılan malzemeler operasyonun süresini etkileyebilir. Örneğin hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu ortalama 15 dakika sürerken, otolog yağ enjeksiyonu için iki farklı işlem gerektiğinden 45 dakika ya da 1 saat sürebilir. Çünkü yağ enjeksiyonu ile göğüs estetiğinde öncellikle liposuction yağ tekniği ile kişiden yağ alınması gerekir. Bunun için fazla yağ dokularının olduğu karın ya da kalça gibi bölgeler tercih edilebilir. Alınan yağ özel bir saflaştırma işleminden geçirildikten sonra göğüslere enjekte edilir. Bu tekniklerin etkileri ortalama 1 ila 2 yıl arasında sürer. Bu sürelerin sonunda işlemlerin tekrarlanması gerekir.”

Ameliyatlı meme estetikleri

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk şunları söyledi:

“Ameliyatlı meme estetikleri meme implantı, liposuction ya da kompozit meme estetiği gibi teknikleri kapsar. Sadece meme büyütme değil, küçültme ya da asimetri düzeltme gibi operasyonları da kapsar. Meme implantı ile kalıcı büyütme sağlanırken, liposuction ve meme küçültme ameliyatları ile kalıcı hacim azaltma sağlanabilir. Kompozit meme estetiği ise hem implant hem de dolgu enjeksiyonu tekniklerinin bir arada kullanılmasıdır. Ortalama 1 saat süren bu operasyonlar lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyonun ardından birkaç günlük dinlenme süresine ihtiyaç olur. Her birinde izler görünmeyecek şekilde göğsün doğal kıvrımlarını gizlenir. Kullanılan estetik dikiş tekniği sayesinde zamanla daha da görünmez hale gelir. Cerrahi teknikler ile gerçekleştirilen operasyonların sonucu genellikle kalıcıdır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler