HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burun estetiğinde merak edilenler

Burun estetiği hem estetik hem de sağlık açısından en önemli estetik operasyonlardan birisidir. Sağlıklı nefes alma işlevi vücudun genel sağlığını etkileyen çok önemli bir işlevdir.

Estetik bir buruna sahip olmak ise kişinin ruhsal sağlığını derinden etkileyen önemli bir özelliktir. Estetik cerrahinin en yaygın ve en sık talep edilen operasyonlarının başında rinoplasti ameliyatları gelmektedir. Burun estetiğiyle ilgili hastalarımızın merak ettiği birçok soru bulunuyor. Bu soruları sizler için cevapladım.

Ameliyat ağrısıdır. Burun estetiği ameliyatı yaklaşık 45-60 dakika sürer ve çoğunlukla genel anestezi altında yapılır, böylece işlem sırasında tamamen uyursunuz.

Morluk oluşmaz. En çok merak edilen konu kişinin ameliyattan sonra nasıl görüneceğidir. Burun köprünüzün üzerinde küçük bir bant olacak ve burun deliklerinizde ise atel ya da splint denilen aparatlar olacaktır. Burnun içindeki ateller ortalama 24 saat sonra çıkartılabilir ve burun köprüsü üzerindeki küçük bant, cerrahınız tarafından ameliyattan 7 gün sonra alınır.

Alçı veya tampon kullanılmaz. Hastalar sıklıkla burunlarına tampon ve burunları kaplayan bir alçı yapıldığını düşünürler. Ancak günümüzde bu tür uygulamalar artık kullanılmamaktadır. Ayrıca burun estetiği ameliyatı sonrası ilaç kullanma ihtiyacı da oldukça düşüktür.

İz kalmaz. Kesiler burun deliklerinin içerisine açılır ve yara izleri de burun deliklerinin içinde kalır. Bu sayede ameliyattan sonra herhangi bir iz görülmez. Buna kapalı teknik ile ameliyat denir. Eğer burun deliklerini ayıran kısımdan kesi açılırsa zamanla geçmek üzere hafif bir iz kalabilir. Bunlar genellikle hızlı iyileşen çok ince çizgilerdir.

Yeni burun şekli hemen ortaya çıkar. Ancak nihai sonuçlara ulaşmak için yaklaşık 12 aya kadar beklemeniz gerekir. Şişlik ve morluk ilk 7 - 28 gün içinde azalarak yok olur. Ardından estetik açıdan değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Nihai sonuçlarınızı görmek için 12 ay beklemenizin nedeni kemik, kıkırdak yara izi gibi burundaki dışarıdan görünmeyen iç kısımların iyileşmesi içindir.

En geç 7 gün sonra işinize geri dönebilirsiniz. Ancak o zamana kadar iyileşme süreci ile ilgili talimatlara tam olarak uyum sağlamalısınız. İşe başlama sürecinde dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili cerrahınızdan ayrıntılı bilgi almalısınız.

Hastanede kalınmasına gerek olmaz. Burun estetiğinde ayaktan tedavi ve yatarak tedavi yani her ikisi de uygulanabilir. Her ikisi de bir seçenek. İşlemden sonra dinlenemeyecekleri veya geç iyileşebileceklerine dair bir işaret varsa, hastaların bir gece kalmalarını isteriz. Bununla birlikte, çoğu durumda, hastalar sabah ameliyat olurlar ve genellikle öğleden sonraları taburcu edilirler.

3D tasarımla burun şekli görülebilir. 3D simülasyon cihazlarıyla ameliyattan önce nasıl bir buruna sahip olacağınızı görebilirsiniz. Ayrıca istenirse 3D mask yöntemiyle yine ameliyata girmeden öncesi ve sonrası maskelerinizi görebilirsiniz. Bu sayede nasıl bir buruna sahip olmak istediğinizi cerrahınıza daha net anlatabilir. En büyük endişenizi bu sayede ortadan kaldırabilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

http://www.guncelozturk.com/

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler