HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk kalbine kendini adamış insanlar İstanbul'a geliyor

Dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebek düşünün… Sağlıklı bir şekilde annesiyle hastaneden uğurlanıyor, ancak evde annesinin kucağında henüz beş günlükken, meme emerken hayatını kaybediyor… Nedeni, kalp hastalığı ile dünyaya geldiğinin anlaşılamamış olması! ABD’de yaşanan bu acı gerçek, dünyaya her yıl doğumsal kalp hastası olarak gelen bir milyon bebekten birçoğunun kaderi ne yazık ki…

Türkiye son yıllarda ‘çocuk kalp hastalıklarının teşhisi ve tedavisindeki hızlı gelişimiyle özellikle çevre ülkeler için referans merkezi olarak öne çıkıyor. İşte ülkemizde ilk kez Acıbadem Üniversitesi Çocuk Kalp Cerrahisi ve Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalları’nın işbirliğiyle 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Acıbadem Heart Days” uluslararası sempozyumu hem yeni doğan bebeklerde kritik doğumsal kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde en yeni gelişmeleri hem de ülkemizin bu alanda gösterdiği başarıları gündeme taşıyacak.

Türki Cumhuriyetler’den Orta Doğu ‘ya, Kuzey Afrika’dan Balkan ülkelerine 60’dan fazla çocuk kardiyoloğu ve kalp cerrahının, çocuk kalbine kendini adamış bilim insanının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Acıbadem Heart Days” uluslararası sempozyumunun ilk gününde uzmanlar, Acıbadem Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde bir araya gelecek. Acıbadem Üniversitesi Çocuk Kalp-Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Erek, doğuştan kalp hastası her 3 çocuktan 1’inin ilk bir ay içinde hayati riskle karşı karşıya olduğunu vurgularken, yenidoğanlarda erken teşhis ve tedavinin bu bebeklerin yüzde 90’dan fazlasına sağlıklı, normal bir hayata kavuşma imkanı verdiği mesajını vurgulayacak. Yerli ve yabancı 60’tan fazla çocuk kardiyolojisi ve kalp cerrahisi uzmanları yenidoğanlarda kritik kalp hastalıklarının tanısından kateter yolu ile ameliyatsız tedavilere, en kritik kalp ameliyatları konusuna dek en son gelişmeleri tartışacak, görüş alışverişinde bulunacak.

5 Mayıs 2017, Cuma günü Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde uluslararası sempozyum gerçekleştirilecek.

Bu önemli sempozyumda kalp hastası nice çocuğun, yaşama tutunabilmesi için erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekebilmek amacıyla siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Sempozyumda özel röportaj gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

Programın detayları ektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler