HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlik aşısı ile bebek gibi bir tene kavuşmak

Gençlik aşısı, zamanın etkisiyle kişilerin cildinde oluşan deformasyonların, sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan tedavi yöntemdir.

Gençlik aşısı ile bebek gibi bir tene kavuşmak

Kişinin kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden, vücudumuzun her yerinde bulanan hyalüronik asit, bebeklikte ciltte bol miktarda bulunurken; 30’lu yaşlardan itibaren hızla azalır. Hyalüronik asitin azalmasıyla birlikte; cilt parlaklığını, nemini ve esnekliğini kaybeder.

Ciltteki hyalüronik asit miktarını arttırmak, zamanla yüksek miktarda kalmasını sağlamak gençlik aşısının temel amacıdır. Gençlik aşısı ile; cilt canlanır, yeniden yapılandırılır, doğal şekilde nemlenir, kollajen ve elastin aktivitesi artar, serbest radikallerin etkileri azaltır. Hyalüronik asit, % 100 saf olarak üretilerek antiaging amaçlı cilt gençleştirmede kullanılmaktadır. Tedavi, ciltte meydana getirdiği “yenilenme” ve dokularda yarattığı “geri dönüşüm” sebebiyle “gençlik aşısı” olarak anılmaktadır.

Gençlik aşısı nasıl uygulanır ?

Gençlik aşısı, enjeksiyon işleminin gerçekleştirileceği bölgeye yapılan lokal anestezi sonrasında, cildin altına çok ince iğneler ile uygulanarak 15 – 20 dakika gibi bir sürede gerçekleştirilir.

Gençlik aşısı hangi bölgelere uygulanır ?

Yüz, boyun, dekolte ve el sırtları başta olmak üzere kırışıklıkların ve sarkmaların olduğu alanlar ve cilt dokusunun gevşemeye başladığı noktalara uygulanır.

Gençlik aşısının etkisi ne zaman ortaya çıkar?

Gençlik aşısı formunun etkisi, özellikle hacim ve yüzün yukarıya doğru yapılanması hemen ortaya çıkar. Parlaklık ve canlılık 7 gün içinde başlar ve aylar içinde artarak devam eder. Günde 2 litre su çıkıldığı taktirde etki daha uzun sürecektir. ACP’nin de kırışıklıkları açıcı etkisi; hemen ortaya çıkar. IAL ise, 24 saat içinde etki başlar, gözle görünür etki, 15 gün içinde ortaya çıkar.

Gençlik aşısı uygulaması sonucunda ciltteki yenilikler nelerdir ?

Cildin kalitesinin artması,

Yüzeysel kırışıklıkların azalması,

Yeni kırışıklıkların oluşumunun önünü geçilmesini,

Cilt lekelerinin azalması,

Sigara ve olumsuz yaşam koşullarıyla oluşan solgun ve yıpranmış cildin yenilenmesini sağlar.

Gençlik aşısı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Genel olarak; önerilen bol su içilmesi ve varsa sigara ve içki tüketiminin mümkünse azaltılması, cildin güneşten korunması için gerekli ürünlerin doktor tarafından belirlenerek kullanılması başlıca dikkat edilecek hususlardır.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

info@gokhanhaytoglu.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler