HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Horlamadan böyle kurtulun

Son geliştirilen radyofrekans adı verilen cihazla, horlamadan kurtulmak mümkün olmaktadır.

Horlamadan böyle kurtulun

Ağız ve burun arkasındaki hava yolunda darlık olduğu zaman ortaya çıkan gürültülü sese horlama adı verilir. Dilin arkası, yumuşak damak ve küçük dilin olduğu kısmın genizle birleştiği bölgenin anatomik olarak dar olması nedeniyle bu dokular birbirleri üstüne geldiğinde solunumla birlikte titreşir ve horlama meydana gelir.

Dil ve boğaz kasları gerginliği azalması nedeniyle tıkanma, Boğazdaki dokuların aşırı büyük olması. İri Bademcik, kiloya bağlı kalın boyun, Burun tıkanıklıkları, Yumuşak damak ve küçük dilin aşırı sarkık ve uzun olması horlamaya neden olan sebepler arasındadır.

Horlamada basit çözümler, Spor yapın, uykudan 6 saat önce alkol almaktan 4 saat önce de ağır yemekten sakının, sırt üstü yatmak yerine yana yatmak tercih edin. Yatak baş seviyesi ayak seviyesinden yüksek olması uykuya katkı sağlayabilir.

Bazen tedbirler işe yaramaz. Günümüzde horlamayı önlemek için birtakım cerrahi yöntemler kullanılmıştır. Horlamaya yönelik ameliyatların temel amacı sarkan ve gevşeyen boğaz yapılarını küçülmesini ve sertleşmesini sağlamaktır. En sık tercih edilen lazer ve radyofrekans yöntemi son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır. Son zamanlarda radyofrekans yöntemi avantajları ile lazerin yerini almıştır.

Radyofrekans tekniği özellikle horlamada ağrısız bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazerden farklı olarak, şiddetli ağrılar yerine hastanın aynı gün hayatına devam etmesini sağlamaktadır. Radyofrekans cihazı özel bir dalga boyunda ısı oluşturur. Bu ısı dokuyu tahrip etmeden yumuşak damakta bulunan kalınlaşmış ve sarkmış dokularda azalma ve sertleşme sağlar. Gene o bölgede nedbe dokusu yardımıyla, yumuşak damağın gerilmesine ve horlamanın ortadan kalkmasına katkıda bulunulmaktadır.

Uygulamadan sonra genellikle ağrı olmaz. Bazen nadiren hafif ağrı olabilir ve bu basit ağrı ağrıkesicilerle kontrol altına alınabilir. Radyofrekans uygulaması ortalama Bir veya iki seans üzerinden yapılmaktadır. Genellikle bir seans yeterli olmaktadır. İşlem süresi oldukça kısadır; 8-10 dakika içerisinde bitmektedir ve burun tamponu kullanılmaz. Günümüzde en geçerli ve çözümü en yüksek cihaz olarak kullanılmaktadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler