HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mutluluk çubuğu ile cinsellik genç yaştaki kadar etkilidir

Cinsel birleşmeyi gerçekleştirmeyen hastalara ağızdan alınan ilaçlar (Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil), EDSWT (penise şok dalga tedavisi) ve penise ilaç uygulamaları yapılmasına rağmen yeterli sertlik sağlanamaması durumlarında Mutluluk Çubuğu takılabilir.

Mutluluk çubuğu ile cinsellik genç yaştaki kadar etkilidir

1.MUTLULUK ÇUBUĞU DIŞARDAN ANLAŞILIR MI?

Mutluluk Çubuğu ameliyatla penise yerleştirilir. Mutluluk Çubuğunun katlanabilir ve Pompalı tipleri vardır. Pompalı protezlerin dışardan anlaşılması çok düşük ihtimaldir fakat katlanabilir protezler kolaylıkla dışardan anlaşılabilir. Pompalı protezlerde penis sertliği 18 yaşındaki düzeyde olur ve kişi boşalsa bile penis yumuşamaz ancak eliyle pompanın söndürme kısmına bastığında penis iner. Dışardan bakıldığında hiçbir şey görülmez, her şey penisin ve yumurtalıkların içindedir.

2. MUTLULUK ÇUBUĞU HANGİ DURUMLARDA TAKILIR?

Diğer tedavi yöntemleri ile yeterli penis sertliği sağlayamayan hastalarda tercih edilir. Cinsel ilişki sıklığı haftada 3 ve üstünde olan hastalarda da penis protezi tercih edilir. Hasta ağızdan alınan ilaçlarla ilişkiyi gerçekleştiremediğinde iğne tedavisi verilir fakat penise iğne uygulaması haftada en fazla 3 kez yapılabilir. Haftada 3 ‘den fazla ilişki yaşayan kişiler için mutluluk çubuğu çok iyi bir alternatiftir.

Şekil 1 : Penis Protezi Tek Parçalı (Katlanabilir protez)

3. MUTLULUK ÇUBUĞU AMELİYATI NE KADAR SÜRER?

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı süresi protez tipine göre değişir. Katlanabilir protezler 30 dakika gibi bir sürede takılırken, pompalı protezlerin ameliyat süresi 1 saat veya 1,5 saat civarı sürer.

4. MUTLUK ÇUBUĞU TAKILAN HASTALAR HASTANEDE NE KADAR SÜRE KALIR?

Katlanabilir protez takılan hastalar aynı gün akşam ve 1 gün sonra taburcu edilirken, pompalı protez takılan hastalar 2 gün hastanede kalırlar.

Şekil 2 : Çok Parçalı Penis Protez (Pompalı Protez)

5. MUTLULUK ÇUBUĞU TAKILAN HASTALAR NE ZAMAN CİNSEL BİRLEŞME GERÇEKLEŞTİREBİLİRLER?

Mutluluk Çubuğu takılan hastalar 1.5 ay sonra cinsel birleşme gerçekleştirebilirler. Partnerin üstte olduğu pozisyon için 3 ay geçmesi gerekir.

6. PARTNER MUTLULUK ÇUBUĞUNU ANLAR MI?

Cinsel birleşme sırasında pompalı protezlerin anlaşılması söz konusu değildir fakat katlanabilir protezler anlaşılabilir. Pompalı protezlerdeki sertlik 18 yaş düzeyinde bir sertliktir ve dışardan protez varlığını düşündürecek bir görüntü yoktur. Partner mutluluk çubuğu olduğunu anlayamaz.

7. MUTLULUK ÇUBUĞU TAKILINCA BOŞALMA OLUR MU?

Mutluluk Çubuğu, penis içerisinde corpus cavernosum denen yapıların içerisine yerleştirilir. İdrar ve boşalma kanalının içinde yer aldığı corpus spongiosum içerisine protezle ilgili bir yapı konulmaz, bu sebeple mutluluk çubuğu takılan hastalarda boşalma sorunu olmaz. Mutluluk Çubuğu takılan hastalarda erken boşalma sorunu da olmaz, kişi boşalsa bile penis inmeyeceği için partner boşalana kadar ilişkiyi devam ettirebilir.

8. MUTLULUK ÇUBUĞU TAKILINCA CİNSEL İLİŞKİ SAYISI NE KADAR OLABİLİR?

Mutluluk Çubuğu takılan hastalar isterlerse günde 3-5 kez bile ilişkiye girebilirler, her gün mutluluk çubuğu ile cinsel birleşmeye gerçekleştirebilirler

9. MUTLULUK ÇUBUĞU OLAN KİŞİLERDE BOŞALMA OLDUĞUNDA PENİS İNER Mİ?

Mutluluk Çubuğu takılan hasatlarda boşalma olsa da penis inmeyeceği için bayanın boşalması ile ilgili sorunda oluşmaz. Erken boşalma sorunu olan hastalar mutluluk çubuğu takıldıktan sonra böyle bir sorunla karşılaşmazlar.

10. MUTLULUK ÇUBUĞU AMELİYATI ZOR BİR AMELİYAT MI?

Mutluluk Çubuğu ameliyatları bu konuda tecrübeli cerrahlar tarafından yapıldığında kolay denebilecek operasyonlardır. Katlanabilir tipteki mutluluk çubuğu ameliyatı daha kısa süren daha basit bir operasyondur. Pompalı mutluluk çubuğu ameliyatları biraz daha komplikedir.

11.MUTLULUK ÇUBUĞU TAKILAN HASTALARIN MEMNUNİYET DURUMLARI NASIL?

Mutluluk Çubuğu takılan hastalardaki memnuniyet oranı oldukça yüksektir(%90-95). Partner memnuniyeti de oldukça yüksektir. Mutluluk çubuğu takılan hastalar cinsel hayatlarının iyi yönde değiştiğini ifade ederler ve ameliyat oldukları için memnundurlar.

Op.Dr. Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel : 0 212 234 58 55

Cep: 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

facebook:

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler