HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Penis protezi her yaşta uygulanabilir mi?

Penis protezi, mutluluk çubuğu olarak da isimlendirilir. Penis protezi, erişkin yaşta her hastaya uygulanabilir. Genç yaşta hastalara da bazı durumlarda takılabilir. Örneğin, trafik kazası, iş kazası ve çeşitli ameliyatlar sebebiyle penise giden sinirlerin hasarlanması sonucu sertleşme sorunu görülebilir, bu durumlarda genellikle ağızdan alınan ilaçlar (Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil) etki etmez.

Penis protezi her yaşta uygulanabilir mi?

Bu grup hastalarda penis enjeksiyonları işe yarar fakat enjeksiyon uygulamaları haftada sadece 3 kez kullanılabilir. Genç yaştaki hastalarda haftada 3 kez cinsel ilişki yeterli olmayacağı için penis protez uygulamaları bu hastalarda tercih edilir. Penis protezi takılan hastalar, çocuk sahibi olabilirler, cinsel ilişki sırasında boşalma tamamen normaldir, zevk alma, istek durumu etkilenmez.

Sertleşme sorununda günümüzde çeşitli tedavi seçenekleri kullanılmaktadır. İktidarsızlık diğer ismiyle sertleşme sorunu erkeklerin iş yaşamına dahi etki eden kişide kendine güvensizlik, mutsuzluk, başaramamanın verdiği olumsuz duygularla karamsarlığa kadar giden problemler ortaya çıkarabilmektedir. Sertleşme sorunu yaşayan kişiler bu sorunlarının her zaman psikolojik olduğunu düşünmek istemektedirler fakat her zaman psikolojik sebeplere bağlı olmamaktadır. İktidarsızlık sorunu olan erkeklerin yaşları 30’u geçmişse sorunun çeşitli hastalıklara bağlı olabileceği düşünülür, bu durumda da kan tahlilleri ve penil doppler ultrason testi yapılması gerekir.

Genç yaşta da sertleşme sorunu ile karşılaşılabilmektedir, bunların bir çoğu psikolojik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Psikolojik kaynaklı sertleşme sorunları kendiliğinden düzelebilmektedir. Genç yaşta dahi olsa uzun süre düzelmeyen sertleşme sorunlarında altta yatan bir hastalık olabileceği düşünülür.

Eğer kişi mastürbasyon yaptığında tam sertleşme sağlayamıyorsa anatomik bir sorun olabilir bu sebeple penil doppler ultrason testi yapılması gerekir.

İktidarsızlık tedavisinde sebep ortaya konulduktan sonra tedavi planlanır. Eğer psikolojik kaynaklı olduğuna karar verilirse cinsel terapi uygulanarak sertleşme sorununa çözüm bulunur. İktidarsızlık sorununa yol açan organik sebepler tespit edilirse ona göre önleyici ve sertleşmeyi sağlayıcı tedaviler verilir. Örneğin kişide şeker hastalığı veya insülin direnci tespit edilirse bu hastalıkların tedavileri sağlanır. Kişiye şeker düzeyini düzenli tutması için diyet önerileri verilir. Bunlara ilaveten kişide kilo fazlalığı, sigara kullanımı gibi sertleşmeyi etkileyen sorunlar varsa bunlar için tedbir ve öneriler sunulur. Örneğin kişinin boyu 170 cm fakat kilosu 95 kg olduğunu düşünelim, kişinin normalde olması gereken kilodan 25 kg civarı fazlalığı söz konusudur. Hasta 95 kg’dan 85 kg ve sonrasında da 75 kg kadar düşmesi sertleşmede ciddi oranda bir toparlanma olmasına sebep olur. Sertleşmeyi sağlamaya yönelik tedavilerde ağızdan alınan ilaçlar, penise şok dalga tedavisi, penise iğne ile ilaç uygulaması ve son seçenek olarak ta penis protezi tedavi olarak kullanılabilmektedir.

Bu tedaviler içerisinde son seçenek olarak kullandığımız penis protez uygulaması en etkili tedavi seçeneğidir. Penis protezi ameliyatla penis içine yerleştirilmekte cinsel ilişki öncesi protez şişirilerek cinsel ilişki sağlanabilmektedir. Penis protezi her hastada cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlamaktadır. Penis protezlerinde 3 parçalı protezler en iyi penis sertliğini sağlayan protez tipidir ve aynı şekilde en ideal cinsel birleşmeyi sağlayan protez tipidir. Penis protezinden geri dönüşün olmaması son tercih olarak kullanılmasında çok önemli bir etkendir. Penis protezi takılmasına karar vermeden önce hastaya diğer tedavi seçenekleri denenmelidir.

Diğer tedavi seçeneklerinden yanıt alınamayan durumlarda penis protez uygulaması yapılmaktadır. Penis protezi operasyonunda enfeksiyon oranı yüzde 1-3 gibi düşük bir oranda görülmektedir. Operasyon öncesi alınan tedbirlerle hemen hemen enfeksiyon oranı sıfırlı değerlere indirilebilmektedir. Penis protezleri ameliyatlarında görülen komplikasyonlar teknik gelişmeler ve ciddi önlemler sayesinde günümüzde yok denecek kadar azdır. Fakat yine de penis protezi ameliyatı olacak hastaların bütün bu ihtimalleri akıllarında tutmaları yerinde olacaktır. Penis protezlerinin takılması sonrası hasta ve partner memnuniyetinin değerlendirildiği anketlerde hastalarda yüzde 90’lara yakın memnuniyet olurken, partnerlerde yüzde 80 oranında memnuniyet olduğu belirtilmiştir. Penis protezlerinde hastalar ameliyatla takılması ve enfeksiyon gelişme tehlikesi sebebiyle uzak durmaktadırlar. Ameliyatının kısa sürmesi (1 -1,5 saat), hastanede kalış süresinin kısa olması (1-2 gün) ve enfeksiyon tedbirleri tam olarak alındığında enfeksiyon oranlarının sıfıra yakın olması sebebiyle penis protez uygulaması kaçınılmaması gereken bir tedavi şeklidir.

Op. Dr. Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel : 0 212 234 58 55

**Cep: 536 886 12 96 Web: www.muradceltik.com http://www.muradceltik.com/

**

**facebook: www.facebook.com/opdrmuratceltik http://www.facebook.com/opdrmuratceltik

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler