HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlülerin burun estetiğinde altın oranı

Dünyaca ünlü tablo Mona Lisa’nın yaratıcısı Leonardo Da Vinci’nin ortaya attığı altın oran kavramı günümüzde de son derece geçerliliğini koruyor.

Ünlülerin burun estetiğinde altın oranı

Özellikle biz plastik cerrahlar güzellik kavramını bir takım ölçümler yaparak belirliyor ve operasyonlarımızı da bu ölçütleri göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz.

Altın orana gore gözlerin arasında bulunan uzaklığın, kulaklar arasındaki uzaklığın yarısı kadar olması gerekiyor. Aynı zamanda dudaklar ile gözler arasındaki uzaklığın da, saçların başladığı nokta ile çene arasındaki mesafenin 3’te biri kadar olması gerekiyor.

Altın oranın güzellikle doğru orantılı olduğunu duyan ünlüler ise soluğu plastik cerrahların kapısında alarak yüz ve vücutlarını değiştirmek istiyor. Özellikle yüzün tam ortasından bulunan ve tüm ifadeyi değiştiren burun bu altın oranda oldukça etkili. Bu yüzden birçok ünlü altın orana ulaşmak için burun estetiği yaptırıyor. Peki hangi ünlüler altın orana göre güzel sayılıyor?

Angelina Jolie – Dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak Kabul edilen Angelina Jolie’nin de estetiği var. Jolie altın oran ile dilediği güzelliğe kavuşabilmek için burun estetiği oldu. Ilk bakışta aradaki farkı görmek mümkün değil. Ama dikkatli bakıldığında burnunun inceldiği görülebilir.

Jessica Alba – Jessica Alba da küçük bir burun estetiği operasyonu ile altın oran güzelliğine kavuştu.

Charlize Theron – Altın oran kurallarına gore güzel sayılan ünlülerden biri de Charlize Theron. Bu kadar şahane görünmesindeki en önemli etken başarılı bir burun estetiği operasyonu…

Rihanna – Yüzünün diğer hatlari zaten çok güzel olan Rihanna, burun estetiği operasyonu ile oldukça geniş olan burnunu daralttırdı. Bu sayede o da altın oran güzelleri arasındaki yerini almış oldu.

Miley Cyrus – Son derece medyatik isimlerden Miley Cyrus da burun estetiği operasyonu geçirerek altın oran güzelliğine ulaşmış ünlülerden.

Peki siz altın orana göre güzel sayılan bu ünlülerden en çok hangisini beğeniyorsunuz?

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler