HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Zayıflama ilacı yüzünden yoğun bakımda" iddiası

Batman'da internet üzerinden satın aldığı zayıflama ilacı nedeniyle rahatsızlandığı ileri sürülen 16 yaşındaki Rumeysa Doğu, Ankara'ya getirilerek tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla dün Batman Bölge Devlet Hastanesinden getirilerek, Ankara'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Doğu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi,

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Dilek Surav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın evinde ve hastanede kalbinin iki kere durduğunu ve yeniden canlandırıldığını, buna bağlı olarak oksijensizlikten dolayı beyin hasarının söz konusu olduğunu söyledi.

"Hastamızı derin koma halinde takip ediyoruz" diyen Surav, "Şu andaki tablo son derece ağır. Yaşı genç olan hastamızda, tedavilerimizin sonuçlarını görmek için onun da bizim de biraz zamana ihtiyacımız var. Çocuk yaşta bir hasta olduğu için zamanla beyin tedaviye ne kadar yanıt verecek, bu hasarın ne kadarını geri döndürebileceğiz, göreceğiz" diye konuştu.

Rumeysa Doğu'nun rahatsızlığının zayıflama ilacından kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilişkin bir soru üzerine Surav, "Bu tür ilaçlarının kalpte ritim problemleri yapmak gibi durumları olabiliyor. Aile ilacı kullandığını zannediyorum sonradan öğrenmiş, neticede daha önce de bir ritim problemi yaşanmış ve buna bağlı olarak kalbi durmuş hastanın. Biz hiç bir ilacın, bitkisel dahi olsa hekim tavsiyesi olmadan kendi kafamıza göre kulanılmaması gerektiğini düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Baba Beylata Doğu da olayın 9 gün önce gerçekleştiğini ancak kızlarının hala gözlerini açamadığını söyledi.

Kızının zaten zayıf olduğunu belirten baba Doğu, "Kimliğini ararken çantasında tesadüfen bulduk ilacı, kızımızı bu hale getirdi. Zaten zayıf bir çocuktu. Reklamlardan, internetten etkilenip istemiş bu ilacı. Kutuyu bulduğumuzda 12-13 tane kullandığını öğrendik" ifadelerini kullandı.

Rumeysa Doğu'yu yaklaşık 25 gün önce kalp ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüklerini de dile getiren Beylata Doğu, kalp anjiosu yapıldığını ve sonuçların o zaman temiz çıktığını söyledi.

Kızının son durumu hakkında bilgi veren Doğu, "Şu an da en çok korktuğumuz şey uyanamamasıçünkü şu anda bir gelişme yok, uyanamıyor. Dört gün önce ilaç verilmesi kesildi ama uyanmıyor"diye konuştu

Söz konusu ilacın internet üzerinden halen satışının devam ettiğini vurgulayan Beylata Doğu, "10 gündür bütün Türkiye konuşuyor bu mevzuyu ama bu ilaç hala internette satılıyor. Sağlık Bakanlığı yasaklamasına rağmen nasıl erişim olabiliyor anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler