HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti 24 Haziran 2018 seçimi milletvekili adayları belli oldu

AK Parti’nin 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Mevcut AK Parti milletvekillerinden 167'si yeniden aday gösterildi. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

AK Parti 24 Haziran 2018 seçimi milletvekili adayları belli oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım sabahın erken saatlerinde partinin genel merkezine gelerek milletvekili adayı listelerine son şeklini vermek için bir araya geldi.

Erdoğan ve Yıldırım'a Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da eşlik etti. AK Parti'den 294 millettvekili yeni dönemde de vekil olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru yapan 160-170 civarında milletvekilinin yeni dönemde listelerde yer almayacağı iddia edildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ TESLİM EDİLDİ

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'na dahil olan BBP'nin adayları AK Parti çatısı altında seçime girecek. Kaç BBP'li vekilin listede yer alacağı merak ediliyor.

AK Parti'nin 27 Dönem Milletvekili adaylarının yer aldığı liste teslim edildi. Şu ana kadar listesini YSK'ya teslim eden partiler MHP ve Saadet Partisi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun çıkışta şu açıklamayı yaptı;

Bildiğiniz gibi dün de kuralar çekildi. YSK huzurunda şeffaf bir şekilde kuralar çekildi. Milletimize hayırlı olsun. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.

LİSTE YSK'YA TESLİM EDİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

167 KİŞİ YENİDEN ADAY

AK Parti'de 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. Listede 126 kadın aday var.

BİNALİ YILDIRIM, İZMİR 1. BÖLGE 1. SIRA, TUĞRUL TÜRKEŞ, ANKARA 1. BÖLGE 1. SIRADAN ADAY OLDU
Binali Yıldırım İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. Tuğrul Türkeş Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. Ankara 1. Bölge 2. sıradan Fatih Şahin, Ankara 1. Bölge 3. sıradan ise Yalçın Akdoğan aday oldu.

ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

Ahmet Sorgun milletvekili aday listesini teslim etmek üzere YSK'ya geldi. Çıkışta açıklamada bulunan Sorgun, "İnşallah milletimize hayırlı olur diye dua ediyoruz. Türkiye'de dünyanın en şeffaf seçimleri yapılmakta. En güzel şekilde tamamlanacağını düşünüyoruz. Bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

Listelerin kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

ADAYLAR TAAHHÜTNAME İMZALADI

AK Parti'de adaylara tahhütname imzalatıldığı öğrenildi. Bu kapsamda adaylar, “Milletvekili seçilmem halinde, seçim çevremde ikamet edeceğimi, TBMM’nin çalışmadığı ve partimin görevlendirmede bulunmadığı günlerde bütün zamanımı seçim çevremde geçireceğimi kabul ve taahhüt ederim.” yazılı bir taahhütname imzaladı.

LİSTEDEN DETAYLAR

YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

EN GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAYI KİM?

AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

167 MİLLETVEKİLİ YENİDEN ADAY

Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu.

Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.

Milletvekili adaylarının 466'sı evli.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler