HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konsol savaşlarında son durum!

Aralık ayının ilk çeyreğini geride bırakırken geçtiğimiz aya ait konsol savaşlarının sonuçları gelmeye başladı. Xbox One atağa kalkmış gibi görünüyor.

Konsol savaşlarında son durum!

Konsol savaşlarında bu dönem en iyi çıkışı Cyber Monday ve Black Friday sayesinde Xbox One gerçekleştirdi.

Aralık ayına girmemizle beraber önceki aya ait konsol satışlarına dair sonuçlar belli olmaya başladı. Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleşen Black Friday ve Cyber Monday etkinlikleri sayesinde atağa kalkan Xbox One oyun konsolu sonunda Wii U platformunu geçmeyi başararak ikinci sıraya yerleşti. Kasım ayı içerisinde Playstation 4 ile baş başa giden Xbox One satışları sonrasında Microsoft cephesinde yüzler gülmeye başladı.

Ne kadar satışlarında artış yakalasa da genel toplamda Playstation 4’ü geçebilmesi için oldukça fazla yol alması gerekiyor. Kasım ayı satış rakamları ele alındığında; İlk sırada yer alan Playstation 4 2.862.237, ikinci sırada yer alan Xbox One 2.468.065 ve üçüncü sıraya gerileyen Wii U 653.090 satış rakamlarına ulaştılar. Genel toplama bakıldığında ise rakamlar şöyle; Playstation 4: 16.146.005, Xbox One: 9.133.686 ve Wii U: 7.949.941 olarak karşımıza çıkıyor.

Önümüzdeki Noel arifesi ve yılbaşı indirimlerini göz önüne aldığımızda konsol savaşlarının kızışmaya devam edeceği aşikar. Xbox One aynı çıkışını devam ettirebilecek mi? Siz olsanız hangi konsolu neden tercih edersiniz?


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler