HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

20 tonluk köprüyü çalanlar yakalandı

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde dere ıslah çalışmaları nedeniyle sökülüp yeniden kurulmak üzere kenara konulan yaklaşık 20 ton ağırlığındaki köprüyü çalanlar yakalandı.

20 tonluk köprüyü çalanlar yakalandı
Köprüyü, dere ıslah çalışması yapan firmada çalışan iş makinesi operatörü ile birlikte 3 kişinin kaynak makinası ile parçalayıp bir hurdacıya 5 bin 400 TL’ye sattıkları, köprü parçalarının iki aracı hurdacı ardından Dilovası’ndaki bir demir çelik tesisine satıldığı anlaşıldı.
Gölcük’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nin Karakaş Mevki’inde oturanların bağ ve bahçeleri ile mahallenin üst kesiminde yapılan evlere gidip gelmede kullandıkları, üzerinden traktör ve otomobil de geçebilen Hisardere üzerindeki 15 yıllık köprü kısa süre önce çalındı. Hırsızlığın ortaya çıkması ardından harekete geçen polis kapsamlı araştırma yaparken bölgedeki hurdacıları da tek tek taradı.
Gazete ve televizyonlarda yer alan bu olayı polis iki günde çözdü. Yapılan araştırmalarda, Hisardere’nin islah çalışmasını yapan müteahhit firmada çalışan İlyas Sami T. adlı iş makinesi operatörünün, kaynakçı Çetin C. ve Şeyho D. ile birlikte demir köprüyü oksijen kaynağı ile bulunduğu yerde parçalara ayırdıktan sonra iş makinesi ile kamyona yükledikleri, ilçede bulunan Mehmet E. ve oğlu İsmail E.'ye ait hurdacıya 5 bin 400 TL’ye sattıkları belirlendi. Bu kişileri gözaltına alan ekiplerin araştırmalarında, 20 ton ağırlığındaki köprü parçalarının, aracı iki hurdacıdan daha geçtikten sonra Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde bulunan bir Demir Çelik Tesisi’ne gönderildiği ve mluhtemelen burada da diğer hurda demirlerle birlikte eritildiği anlaşıldı.
Poliste ifadeleri alınan 5 kişiden hurdacı Mehmet E. ve oğlu İsmail E. serbest bırakılırken, İlyas Sami T., Çetin C. ve Şeyho D. Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.
DHA

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler