HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

7. kattan düşen Ecrin taburcu oldu

Eskişehir'de 7'nci kat penceresinden düşerken temizlik işçisi Şükrü Deniz'in hava tutarak ölümden kurtardığı 4 yaşındaki Ecrin Esen taburcu edildi.

ESKİŞEHİR, (DHA)-Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Şahin Sitesi'nde 28 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda kaldırımı süpüren temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz, önce ayakkabıları, sonra da kendisi düşen minik Ecrin Esen'i havada tutup birlikte yere yuvarlandı. Şükrü Deniz yaralanmazken, Ecrin ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 gün hastanenin çocuk yoğun bakım servisinde kalan Ecrin daha sonra ortopedi servisine alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan Ecrin, bugün taburcu oldu. ESOGÜ'nden tekerlekli sandalye ile asansörden indirilen Ecrin hastanenin kapısında bekleyen ambulansa alındı. ESOGÜ ambulansıyla Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki oturdukları Şahin Sitesi'nin önüne getirilen minik Ecrin'i burada annesi kucağına alarak ambulanstan indirdi. Komşuları Ecrin'in başını okşadı. Ecrin annesi tarafından 7'nci kattan düştüğü evlerine götürüldü.Ecrin düştüğü pencerenin hemen yanında kendisi için hazırlanan kanepeye yatırıldı. Ağabeyi Arif Esen Ecrin'e sarıldı, baba Hüsnü Esen'de kızının düşmeden önce pencereden aşağıya attığı ayakkabıları kızına verdi. Ecrin'in engelli olan teyzesi Nurcan Geyik de yeğeninin yanından ayrılmadı. Anne Yaşar Esen, "Bugünü gördüğüme, Şükrü abiye, sağlık personeline, yanımda olan bütün dostlarıma, Allah'ıma binlerce şükür. Bugünü de göremeyebilirdim. Çocuklarım, kardeşlerim, eşim hepsi bir arada. Bugün o kadar mutluyum ki; rabbim anneye bir evladı bir sefer nasip eder. Yüce Mevlam bana ikinci defa, ikinci bir mucizeyle geri verdi. Binlerce şükür" dedi.Baba Hüsnü Esen de, "Ecrin evine geldi, çok mutluyuz. Şükrü abiye çok şey diyorum. Başka da diyecek bir şey bulamıyorum. Tıp fakültesindeki doktorlara, belediye başkanlarına çok teşekkür ediyoruz. Çok sağ olsunlar" diye konuştu.

YÜRÜMESİNDE SORUN OLMAYACAKESOGÜ

Ortopedi Ana Bilim dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Ulukan İnan, Ecrin'in sağlık durumunun iyi olması nedeniyle taburcu edildiğini söyledi. İnan şöyle konuştu:"Küçük hastamız Ecrin yaklaşık 12 gün önce yüksekten düşmeyle geldi ve geldiğinde de kafa travması ve her iki uyruk kemiğinde kırıkları mevcuttu. Kafa travması tedavisinden sonra yaklaşık bir hafta önce de ortopedi servisine yatışı yapıldı. Daha sonra her iki bacağındaki uyruk kemiğindeki parçalı kırıkları kapalı yöntemle elastik çiviler kullanılarak tedavisi yapıldı. Bugün ameliyat sonrası birinci haftasıydı. Bugün hastamızı taburcu ediyoruz. Bundan sonra çocuğun gelişimi için olan çocuk psikiyatrisi tarafından kontrol edilecek, aylık olarak ortopedi servisinde film kontrolleri yapılarak inşallah yaklaşık 3 ay içerisinde de hastamızı yürüterek takibini sürdüreceğiz. Çocuk kırıklarında kaynama olayı erişkine göre daha kolay olacağı için sıkıntı beklemiyoruz. Tabii ki takipler bize gösterecek ama yürümesinde herhangi bir problem olacağını düşünmüyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler