HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ablasının kaderini yaşamaktan korkuyor

7 yıl önce siroz nedeniyle kızı Yasemin Kılıçel’i yitiren 53 yaşındaki Ali Kılıçel, bu kez aynı hastalığa yakalanan üniversite öğrencisi kızı 22 yaşındaki Hilal Kılıçel’i kaybetme korkusu yaşıyor.

Ablasının kaderini yaşamaktan korkuyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenlik Bölümü 2’nci öğrencisi Hilal Kılıçel’e, karın ağrısı şikayetiyle 15 gün önce gittiği hastanede karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Tavsiye üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Kılıçel’in hastalığının ilerlediği ve tek çarenin karaciğer nakli olduğu belirtildi. Bu gelişme üzerine Hilal Kılıçel’in anne ve babası, nakil için bağışçı olduklarını belirterek tahlil yaptırdı. Anne ile babanın şeker ve yüksek tansiyon hastası olmaları, abla Nihal Güney’in de yetersiz kilo nedeniyle verici olamayacakları kaydedildi.

’ABLAMIN YAŞADIKLARI AKLIMA GELDİ’

2 yıl önce üniversiteyi kazandığını anlatan Hilal Kılıçel, hastalığa yakalandığında ablasının yaşadıklarının aklına geldiğini belirterek, "Organ bağışı yapılacağına ve sağlığıma kavuşacağıma inanıyorum. Nakil olduktan sonra hayalimi gerçekleştirip öğretmen olacağım" dedi.

KKTC Orman Bakanlığı Magosa Orman Dairesi’nde dozer operatörü olarak çalışan baba Ali Kılıçel de, "7 yıl önce kızım Yasemin’i siroz hastalığı nedeniyle toprağa verdim. Şimdi ise kızım Hilal aynı hastalığa yakalandı. Öğretmen olmak ve çocuk yetiştirmek hayali ile hayata tutunan kızımı kaybetmek istemiyorum" dedi.

TEK ÇARE KARACİĞER NAKLİ

Kızı Hilal’in 22 yaşına kadar hiçbir hastalık geçirmediğini belirten Ali Kılıçel şunları anlattı: "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde doktorlarımız tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Kızım her geçen gün ellerimin arasından kayıp gidiyor, çaresizim. İnsanların bağış yapmasından başka çaremiz yok. Doktorlarımız Sağlık Bakanlığı Acil Bekleme Sırası için gerekli işlemleri yaptı. Ancak bağış olması gerekiyor. Gerekirse ben de başka hastaya organımı veririm. Benim kan grubum A Rh (+). Hilal kızımın sonunun da kaybettiğim kızım gibi olmasından korkuyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler