HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da film gibi kurtarma operasyonu

Adana’da otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek DSİ’ye ait sulama kanalına düşün hemşirenin imdadına önce yoldan geçen bir genç, ardından yunus ekibinden görevli bir polis memuru yetişti.

Olay yerine gelen ekipler, kadın ile genci ve polisi sudan çıkarttı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Aynur Budak (36) hastaneden çıkarak 01 AYN 83 plakalı otomobiline binerek eve gitmek için yola çıktı. Budak Çevre Yolu’na girdiği sırada DSİ’ye ait sulama kanalı üzerine kurulu köprüden geçerken direksiyon hakimiyetini kaybederek kanala uçtu. Otomobilde hasar oluşurken hemşire de otomobilin içinde sürüklenmeye başladı.

Bu arada bir vatandaş kanala atlayarak hemşireyi otomobilden çıkartıp yüzerek karaya çıkarmaya çalıştı. Bu arada olay yerine gelen yunus ekibinde görevli bir polis de otomobil sürücüsü hemşire ile yardımına koşan gence ip ile can simidi attı. Ancak genç, yüzmekten yorulunca kadını kıyıya yakın bir yerde bırakmak zorunda kaldı. Bunun üzerine polis memuru Hüseyin Özçelik hemen kanala atlayarak kadını kurtarmaya çalıştı. Bu arada genç ise kanal kenarındaki ağaçlara tutunarak akıntıdan kendini kurtardı. Polis de hemşireyi ağaçlara kadar getirip burada tutunmasını sağladı. Daha sonra olay yerine gelen Can-Kur ekipleri önce hemşireyi, ardından kadını kurtarmak isteyen genci ve polisi karaya çıkardı. Kadın ve genç kanalda su yuttukları için hastaneye kaldırıldı.

İkisinin de hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.Bu arada canını hiç düşünmeden iki vatandaş için kanala atlayan polis memuru Özçelik ise telsizden ihbar geçer geçmez olay yerine geldiğini belirterek, "Geldiğimizde bir genç kadını çıkarmaya çalışıyordu. Bir süre getirdi ancak daha sonra kadını bırakmak zorunda kaldı o bırakınca ben hemen suya girerek kadını kurtardım" dedi. (İHA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler