HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da IŞİD operasyonu: 20 gözaltı

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah düzenlediği operasyonda IŞİD üyesi olduğu öne sürülen 20 şüpheli gözaltına alındı.

Aralarında örgütün şehir yapılanmasında üst düzey sorumlularında bulunduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

IŞİD terör örgütüne bağlı hücrelerin sansasyonel eylemler yapma hazırlığında olduğunu belirlenmesi üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, bu sabah önceden belirlenen 22 ayrı adrese baskın düzenledi. Kaçakçılık, Narkotik ve Asayiş Suçları ile mücadele şubeleri ve Çevik Kuvvet'in de destek verdiği operasyonda, ekipler 19 Mayıs, Dağlıoğlu, İsmetpaşa, Denizli ve Küçükdikili bölgesindeki adreslere eş zamanlı olarak girdi. Havadan polis helikopterinin de katıldığı operasyonda, evlere giren ekipler, IŞİD örgütü üyesi 20 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, örgütsel dökümanların yer aldığı flash bellek taşıyıcılar, bilgisayar ve malzemeler ele geçirildi.

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden biri, "Çek, çek de kafir Müslüman görsün" diye bağırdı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KONYA'DA POLİSE FETÖ OPERASYONU: 63 GÖZALTI

Konya'da darbe girişimi ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında il genelinde açığa alınan 188 polisten, 48'i rütbeli 63 polis memuru gözaltına alındı. 14 polisin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Darbe girişimi ardından İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Konya il genelinde 188 polis memuru açığa alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında açığa alınan polislerden 77'si hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün 77 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Emniyet Amirleri ve komiserlerin bulunduğu 48'i rütbeli 63 kişi gözaltına alındı. Diğer 14 polisinde arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan polisler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler