HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya'da BDP eylemi gerginliği

Antalya'nın Alanya ilçesinde cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla bir araya gelen BDP'liler, eylem yaptı. Bir grup vatandaş ise BDP'lileri protesto etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Teşkilatına üye yaklaşık 50 kişi, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek için bir araya geldi. Kalabalığın, Mahmutlar beldesindeki L Tipi Cezaevine geleceği haberini alan 100 kişilik karşıt bir grup ise, cezaevi yolu üzerinde beklemeye başladı. Jandarma her iki grubun karşı karşıya gelmemesi için geniş güvenlik tedbiri adlı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için bir araya gelen grup adına İlçe Teşkilatı yöneticileri konuşma yaparken, grup yaklaşık 1 saat süreyle oturma eylemi yaptı. BDP İlçe Eş Başkanı Safiye Dalgıç, "Bu eylemi cezaevinde olan çocuklarımız adına gerçekleştirdik. Umarım Başbakan sesimizi duyar ve eylemlere son verir. Ölüm istemiyoruz. Cezaevinden tabutlar çıkmasın. Evde ve işte rahat değiliz. Buna ses olun" dedi.

Safiye Dalgıç'ın ardından BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz konuştu. Nergiz, "Ölüm oruçlarının bugün 64'ncü günü. Dün grup toplantıları vardı. Sayın Başbakan ve muhalefetin yaklaşımlarını izlediniz. Ülkenin aydınları, yazar çizerleri, düşünürleri 'ben insanım' diyen her insan ayağa kalmışsa, bu Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşımından kaynaklanmaktadır. Milletvekillerimiz Diyarbakır'da açlık grevine girdiler. Başbakan devamlı dikta ve devlet gücünü arkasına alarak böyle gideceğini sanıyor. Bu halkın yöneticileri bu halkın arkasında olacak. Bu ölümlere biz sebep olmayacağız, cezaevlerinden tabut çıkmayacak" diye konuştu.

Eylem olaysız şekilde sona erdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler