HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'daki otobüs kazasıyla ilgili şok iddia

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs Dikimevi’nde durağa daldı. Ortalığı savaş alanına çeviren otobüs, bekleyenlerin üzerinden geçip kaldırıma çıktı.

Kazada 12 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Şoförün bir anda gaza basarak kaldırıma çıktığını anlatan görgü tanığı, "Kaza nedeniyle yol kapalıydı. Geçemeyince bir anda kaldırıma çıkıp gaza bastı. Gözümüzün önünde son sürat kaldırımda insanları eze eze gitti. Cinnet geçirmiş gibiydi, bir anlam veremedik" dedi.

İddialara göre; İki belediye otobüsü kaza yaptığı için durağa yanaşamayan şoför, araç vitesteyken el frenini çekip yolcuları indirdi, kendisi de indi. Arkadaki araçların tepkisine sinirlenip yeniden otobüse binen sürücü öfkeyle el frenini indirince viteste kalan otobüs ok gibi fırlayıp durakta bekleyen onlarca yolcuyu biçti...

İlk ifade

İfade işlemleri için karakola götürülen yolcu otobüsünün şoförü E.A'nın (46) ilk ifadesinde aracın kontrolden çıktığını söylediği öğrenildi.

**KAZA ANI KAMERAYA BÖYLE YANSIDI - VİDEO

**

Hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Kazada hayatını kaybeden 12 kişiden isimleri belirlenenler şunlar;

“Hilal Ülgen (35), İsmet Ataş (62), Selkin Çengel (35), Mustafa Erol (68), Günten Ünal (85), Ethem Koçak, Emine Türkmen, Asım Derya, Naime Turgut, Ali Değirmencioğlu.”

Hayatını kaybeden Hayati Özden (69) ve Fatma Demir’in(57) kimliklerinin kaldırıldıkları hastanede tespit edildiği öğrenildi.

Yaralanan Buse Akın (20), Tacettin Topçu (51), Ahmet Duygu (35), Halil Erol (38), İlkay Gülesin Sezgin (43), Sami Arı (34), Levent Ülgen (36), Erdal Demirtaş (48), Memiş Özdemir (59), Zeliha Kolukısa (57), Rukiye Adıgüzel (23), Gürdal Aladağ (44), Ayberk Yalçın Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Müezzinoğlu: Son derece üzücü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dikimevi’ndeki kazayla ilgili Meclis’te açıklamalarda bulundu. Yolcu otobüsünün frenlerinin boşalması üzerine duraktaki vatandaşların hayatını kaybettiğini belirten Müezzinoğlu, çok feci bir kaza olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Müezzinoğlu, 7 yaralının, Dışkapı, Numune Hastanesi’nde 10 dakika içinde alındığını, tedavilerinin sürdüğünü belirterek, kaybın çok büyük olduğuna işaret etti. Müezzinoğlu, “11 vatandaşın bir durakta, beklenmedik şekilde kaza sonucu kaybedilmesi son derece üzücü” dedi.

Vali: Şoförün sağlık sorunu yok

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, “Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. İlk ifadesi, ‘Otobüs benim kontrolümden çıktı’ yönünde” diye konuştu. Kılıçlar, şunları kaydetti: “Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş.”

Gökçek: 8 yıllık tecrübeli şofördü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kazadan 6 saat sonra Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur. Araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir. 8 yıllık tecrübeli bir şöförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır. Vefat edenlerin ve yaralıların ailelerine Büyükşehir Belediyesi olarak maddi ve manevi destek olmak zorunda olduğumuzun şuurundayız.”

Geçmişteki önemli otobüs kazaları


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler