HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da orman yangını yeniden başladı

Turizm cennetindeki ormanlar küle döndü. Dün akşam kontrol altına alınan Belek'teki yangından sonra bu sabah da Kemer ilçesi alevlere teslim oldu. Ekipler yangına müdahale ediyor.

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Antalya'da dün Belek'ten bugün ise Kemer'den kötü haber geldi. İki turizm cenneti alevlere teslim oldu. Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Kemer ilçesi Palmiye Kavşağı yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 07.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 yangın söndürme uçağı ve 5 helikopterle müdahale ediliyor. Çok sayıda arazöz veAntalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de yangına karadan müdahale ediyor.

Yangın söndürme çalışmalarının bölgedeki ağaçların sık olması ve kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

Jandarma ve polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın bölgesini Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter de havadan izledi.

Yaklaşık 2.5 saatlik müdahalenin ardından yol kenarındaki alanda yangın büyük ölçüde söndürülürken, ekipler soğutma çalışmasına başladı. Rüzgarın etkisiyle tepenin arka tarafına doğru yayılan yangına ise havadan müdahale sürüyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler