HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asena Melisa Sağlam'a saldıran zanlı serbest bırakıldı

Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganın 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve 20 Haziran'da tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı. Savcılık, şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti.

Şort giydiği için minibüsün içinde saldırdığı Asena Melisa Sağlam’ın şikayeti üzerine başka suçtan tutuklu olduğu cezaevinden Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Ercan Kızılateş adliye koridorunda yürürken "Darp iddialarını kabul etmiyorum. Görüntülerde çok açık darp etme olayı yok. Ben de davanın içindeyim. Şahsıma küfür etti. O da bana saldırdı. Kameraları görmüyor musunuz. Ben de ondan şikayetçiyim. Kendini bilen kadına her zaman saygım sonsuz" dedi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş'in ilk ifadesi de ortaya çıktı. Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savundu. 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de genç kızdan şikayetçi oldu.

Saldırgan ifadesinde şunları söyledi: "Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim. Elimin tersi ile yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine bayan ayağa kalkarak saldırıya geçti. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir."

DOSYASI KABARIK

Saldırıdan 3 gün sonra gözaltına alınıp polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ercan Kızılateş’ın başka bir suçtan kesinleşmiş cezası olduğu için tutuklandığı ortaya çıkmıştı. İfadesinin ardından Kızılateş serbest bırakıldı ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Vergi Kanununa muhalefet’ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan Kızılateş bunun üzerine salıverilmeyip Silivri Açık Cezaevi’ne gönderildi. Saldırı soruşturmasını derinleştiren savcılık, şüphelinin bu suçtan da tekrar yakalanması için talimat verdi. Saldırgan hakkında Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Kasten yaralama ve hakaret suçlarından dava açılması bekleniyor. Ercan Kızılateş’in uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından hakkında başka davalar da bulunuyor.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Pendik'te, minibüste şortlu bir kıza saldırdığı iddiasıyla tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şüphelinin serbest bırakılmasına savcılıkça itiraz edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, Pendik'te yolcu olarak bulunduğu minibüste hakaret ve şiddete maruz kaldığını iddia eden M.S'nin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklama talebiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli E.K'nın serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

Savcılığın itirazını bir üst mahkeme olan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliğinin karara bağlaması bekleniyor.

Pendik'te 14 Haziran'da yolcu olarak bulunduğu minibüste, bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kaldığını iddia eden M.S'nin şikayette bulunması üzerine şüpheli E.K hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda yakalanan E.K'nın 17 Haziran'da polis tarafından ifadesi alınmış ve hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesince "Vergi Usul Yasası'na muhalefet" suçundan verilen mahkumiyet kararı olduğunun tespiti üzerine serbest bırakılmayarak, Silivri Açık Cezaevi'ne gönderilmişti.


En Çok Aranan Haberler