HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı’nda iş jeti pistten çıktı

Atatürk Havalimanı’na inen TC-AHE tescilli Cessna Citation 550 tipi iş jeti, pisti terk ederken kayarak pistten çıktı

Kayarak pistten çıkan jette Adnan Polat'ın da bulunduğu öğrenildi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Polat, "İndikten sonra uçağımız piste terk ederken kaydı. Karla kaplı toprak alanda durduk. Herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Olay saat 13.15'te meydana geldi. İçinde iş adamı Adnan Polat'ın da olduğu, Milas Bodrum Havalimanı'ndan gelen TC-AHE tescilli Cessna Citation 550 tipi iş jeti, Atatürk Havalimanı'na indi.

Pistin sonunda Genel Havacılık Apronu'na dönmek isteyen pilotlar, uçağın kontrolünü kaybetti. Kayan iş jeti, karla kaplı toprak alana çıktı. Uçakta bulunan yolcu ve ikisi yabancı pilot biri kabin memurundan oluşan uçuş ekibinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı iş adamı Adnan Polat, “İndikten sonra uçağımız piste terk ederken kaydı. Karla kaplı toprak alanda durduk. Herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Havalimanı'nın 17-35 sağ ve sol pistleri kısa süreliğine kalkışa kapatılırken uçağın kurtarılması için çalışma başlatıldı.

İstanbul'da kar yağışı ne zamana kadar sürecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle alınan önlemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kar yağışının salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesiyle görev yaptığı bildirildi. Kar kalınlığının Tuzla’da 20 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul Pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Kar yağışının Salı akşamına kadar aralıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yaptı. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutuldu.

İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırıldı.

Tuzla'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıklarla sürdü. Kar her iki yakada etkili oldu. Yol Bakım ve onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar kür kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Trafikte önemli bir sorun yaşanmadı. Ekipler sabaha kadar 8134 ton Tuz, 106 ton solüsyon Kullandı.

İzmir-Manisa ve Sivas-Malatya yolları kapandı

Kar yağışı şehirler arası ulaşımı da olumsuz etkiliyor. İzmir-Manisa ve Sivas-Malatya karayolları ulaşıma kapandı.

İzmir'de sabah saatlerinde aniden bastıran kar, etkili olduğu Sabuncubeli mevkinde, Manisa yolunu trafiğe kapattı. Polis İzmir yönünden gelen araçları geri çevirirken uzun araç kuyrukları oluştu.

Tuzlama çalışmalarından sonra yoldan kar lastikli araçların geçişine izini verildi. Bu arada, kent merkezinde, gün boyu karla karışık yağmurun, Beydağ, Kiraz Ödemiş ilçeleriyle Manisa ve Balıkesir bölgesinde de karın etkili olacağı açıklandı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hava sıcaklıklarında düşüşten sonra İzmir kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde de, kar etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren İzmir'in İstanbul'la bağlantısını sağlayan karayolu İzmir çıkışında Sabuncubeli mevkiinde zaman zaman kapandı. Kaza yapan araçlar, sıkıntıyı daha da arttırdı. Yetkililer İzmir - Manisa karayolunu aralıklarla trafiğe karşılıklı olarak kapattı. Her iki kentin çıkışlarında da polis, araçların geçişine izin vermedi. Uzun araç kuyrukları oluşmaması için, araçlar geri gönderildi. İzmir çıkışından döndürülen araçların, Turgutlu ve Menemen üzerinden gitmelerine izin verildi.

Hava ve deniz ulaşımına kar engeli

KAR LASTİKLİ ARAÇLARA İZİN VERİLDİ

Karayollarına bağlı greyder ve tuzlama ekiplerinin, yaklaşık iki saat süren çalışmalarından sonra yol trafiğe kontrollü olarak açıldı. Yoldan kar lastikli araçların geçmesine izin verildi. Kar etkisini hafifletse de ekiplerin önlem amaçlı olarak bekleyişlerinin süreceği açıklandı. Karayolları yetkilileri de, karın aniden bastırması üzerine, kısa süreli aksaklıkların yaşandığını ifade etti.

KAR YARIN DA ETKİLİ OLACAK

Bu arada bugün gün boyu karla karışık yağmurun etkili olacağı İzmir merkezinde, yağışların akşam saatlerinden itibaren kenti terk edeceği öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri doğu ilçeleri olan Beydağ, Kiraz ve Ödemiş'te yarın da karın etkisini sürdüreceği açıklandı. Ege Bölgesi'nde yine Manisa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde de, kar yağışının Salı günü de hayatı olumsuz etkilemesinin beklendiği verildi.

SİVAS-MALATYA YOLU DA KAPANDI

Sivas yakınlarındaki 1750 rakımlı Yağdonduran mevkisindeki yoğun tipi nedeni ile Sivas- Malatya karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Sivas-Malatya karayolu 55'inci kilometrede yer alan Yağdonduran geçidinde geceden itibaren rüzgarla birlikte tipi etkili oldu. Tipi nedini ile Sivas-Malatya karayolu her iki yönden karşılıklı olarak sabah 08.00'den itibaren ulaşıma kapatıldı. Sivas'tan Malatya yönüne giden araçlar polis ekiplerince Ulaş ilçesi girişinde durdurularak seyirlerine izin verilmedi. Malatya yönünden gelen araçlar da Kangal ilçesinde bekletildi. Tipi nedeni ile görüş mesaesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü bölgede, karayolları ekipleri çok sayıda iş makinesi ile yol açma ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Acil olarak kent merkezine gitmek zorunda olan araçları iş makineleri eşliğinde geçişine izin verildi. Tipinin devam etmesi ve yağışın artması nedeni ile krayolunun gün boyu ulaşıma açılmasının zor olduğu bildirildi. Zorunlu olmadıkça bu istikamete yola çıkılmaması uyarısı yapıldı. Bölgede çalışan Karayolları ekipleri, gece saatlerinden itibaren zor şartlar altında görev yaptıklarını, ancak tipi nedeni ile ulaşımın sağlanamadığını dile getirdi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler